ΣΣΠ: Ο Πάυλος Φύσσα ζει! Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Τετάρτη 18/9  

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ! ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Τετάρτη 18/9  

θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

ΑθΗΝΑ: 18:00, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Γιάννενα: 18:00, Νομαρχία

 Έχουν περάσει 6 χρόνια απ’ την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 6 χρόνια πριν, η ναζιστική συμμορία των χρυσαυγιτών είχε κορυφώσει την εγκληματική της δράση, σκοτώνοντας μετανάστες (Σ. Λουκμάν), ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές και αγωνιστές, υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά της. Γέννημα – θρέμμα των μνημονιακών τεράτων που «ξέβρασε» η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, προσπαθούσε να παίξει τον ρόλο της τελευταίας εφεδρείας για την ελληνική αστική τάξη. Μάλιστα αυτή η προσπάθεια  αγκαλιάστηκε από τα ΜΜΕ, που την πλάσαραν ως την οργάνωση που προστατεύει τις γιαγιάδες από τους ληστές, ενώ γνωστοί δημοσιογράφοι όπως ο τωρινός βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλούσαν για ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ  με μια πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία του Π. Φύσσα πυροδότησε την οργή ενός μεγάλου κομματιού των μαζών με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι και φτωχοί να ξεχυθούν στους δρόμους και να επιβάλλουν μια ήττα στην ΧΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλοντας τα μνημόνια διαρκείας, ακολουθώντας μια φιλοϊμπεριαλιστική και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική και οικοδομώντας ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ενίσχυσε την σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών μαζών και τροφοδότησε τις φασιστικές αντιλήψεις και ενέργειες. Στο αποκορύφωμα όλων αυτών καθυστερούσε προκλητικά τη δίκη της ΧΑ, πραγματοποιώντας «φιέστες εθνικής ενότητας» στα νησιά με βουλευτές της ΧΑ και αφήνοντας τους φασίστες δολοφόνους ελεύθερους.

Παρότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Χ.Α βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, αφού δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, μεγάλα στελέχη της αποχωρούν μαζικά και τα γραφεία της κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ο κίνδυνος του φασισμού είναι υπαρκτός και είναι μεγάλος! Ενισχύεται καθημερινά από τις μνημονιακές πολιτικές, ιδίως την κυβέρνηση της ΝΔ, που τις εφαρμόζει και που υποθάλπει στο εσωτερικό της χουντικούς, φιλό-χρυσαυγίτες, μισογύνηδες κ.α. Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Κύρτσος, στέλεχος της ΝΔ, πρότεινε οι πρόσφυγες να στέλνονται … εξορία!

Στους 2 μήνες που είναι κυβέρνηση, η ΝΔ ενισχύει διαρκώς το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, καταργώντας το άσυλο, επιτρέποντας στις φασιστοσυμμορίες των ΜΑΤ να αλωνίζουν και να χτυπάνε αγωνιστές, μετανάστες και κάθε αδύναμο, χωρίς να τιμωρούνται, επιβάλλοντας την αστυνομοκρατία στα Μετρό, στα Εξάρχεια και σε λίγο σε όλη την κοινωνία και υιοθετώντας μια ακραία ρατσιστική πολιτική. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα δικαστήρια αφού πρόσφατα η πρόταση της εισαγγελέως σε δίκη για μια παλιά επίθεση της ΧΑ ήταν …  απαλλαγή των κατηγορουμένων με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα!

Κανένας εφησυχασμός!  Αγώνας για την ενότητα του φοιτητικού κινήματος!

Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να ξεσηκωθεί και να μην αφήσει κανένα χώρο στους φασίστες μέσα και έξω από τις σχολές μας!  Οι φοιτητές να ενωθούμε μαζί με την υπόλοιπη νεολαία(μαθητές, νέοι άνεργοι κ.α.) και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους να οικοδομήσουμε ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και ελευθεριών, για να αντισταθούμε στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Δόγμα Νόμος και Τάξη. Με όπλο μας το διεθνισμό των λαών να τσακίσουμε κάθε εθνικιστική και πολεμοκάπηλη φωνή, που θρέφει το φασισμό! Να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!

 Η μάχη απέναντι στο φασισμό είναι αναποτελεσματική αν δεν στρέφεται ενάντια στις πηγές αυτού του φαινομένου, δηλαδή ενάντια τόσο στις μνημονιακές πολιτικές και τα κόμματα που τις εφαρμόζουν, όσο και ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Για αυτό στους αγώνες μας δεν χωράει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καμία άλλη «προοδευτική» μνημονιακή δύναμη. Η νεολαία οφείλει να απομονώσει τις δυνάμεις αυτές που την καλούν να συμμετέχει σε «αντιφασιστικό» μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, πρέπει να προχωρήσει σε μια δυναμική αντεπίθεση τόσο ενάντια στα απομεινάρια της ΧΑ, όσο κυρίως απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε μνημονιακή κυβέρνηση, που τσακίζει το μέλλον μας.

  •      Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  •      Ενωτική-μαχητική-μαζική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  •      Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και το Δόγμα «Νόμος και Τάξη» της ΝΔ και της «μνημονιακής συναίνεσης» των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2019/09/blog-post_13.html