Απάντηση στην συκοφαντική ανάρτηση του blog ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Στις 8/9/2019, στο blog ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ που στηρίζει το ΚΚΕ(μ-λ) και εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις του, αναρτήθηκε δημοσίευμα που αφορά την ΟΚΔΕ, με συκοφαντικό και πραγματικά χυδαίο χαρακτήρα, που ξεπερνάει κάθε όριο.

Οι συντάκτες – χρησιμοποιώντας και μέθοδους «φωτορεπορτάζ» του τύπου των αστικών ΜΜΕ- αναφέρονται στην ΟΚΔΕ με αχαρακτήριστες εκφράσεις (πχ “τζιμάνια”), την ειρωνεύονται και την καταγγέλλουν: ότι ψευδώς ισχυρίζεται πως παλεύει για την εφαρμογή της εργατικής δημοκρατίας μέσα στο εργατικό κινημα και ότι η  κατ’ αυτούς «αντιδημοκρατικότητα» της ΟΚΔΕ ακυρώνει και την καταδίκη της στα σταλινικά καθεστώτα και τα εγκλήματά τους. Ταυτόχρονα  ο συντάκτης αναφέρει ότι η ΟΚΔΕ βάζει «επιτίμια αποκλεισμών σε άλλες οργανώσεις», που είναι  συκοφαντικό ψέμα.

Δεν θα παρακολουθήσουμε το «σκεπτικό» του συντάκτη, αλλά υπενθυμίζουμε  στο ΚΚΕ(μ-λ) πως ο υποβιβασμός των επιχειρημάτων στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των οργανώσεων του εργατικού κινήματος σε αυτό το επίπεδο, ανοίγουν τον δρόμο σε έναν αφόρητο και νοσηρό εκφυλισμό. Εξάλλου η  ηγεμονική και αλαζονική συμπεριφορά πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, είναι που έχει συμβάλει στην διαίρεση και αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος.

Η ΟΚΔΕ θα συνεχίσει να παλεύει, για την εφαρμογή της εργατικής δημοκρατίας σε όλες τις διεργασίες του εργατικού κινήματος και στις σχέσεις μεταξύ των πολιτικών οργανώσεων της εργατικής τάξης, ενάντια στην αναβίωση των σταλινικών πρακτικών από όπου και αν προέρχονται.