Όχι άλλο αίμα εργατών στον βωμό του κέρδους και των μνημονίων

Όχι άλλο αίμα εργατών στον βωμό του κέρδους και των μνημονίων

Στις 10/8/2019 προστέθηκαν στην μαύρη λίστα των μνημονίων αλλά δύο  εργατικά δυστυχήματα, δολοφονίες εργατών. Στο Ρίο  Αχαΐας 50 χρόνος εργάτης σε συνεργείο καθαρισμού με καταγωγή από την Αλβανία, ενώ καθάριζε την αποχέτευση έπεσε σε  φρεάτιο με μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει από τις αναθυμιάσεις. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο έγινε προσπάθεια να τον επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς στο νοσοκομείο διαγνώσθηκε ο θάνατος  του.

Μία μέρα νωρίτερα στις 9/8 τραυματίστηκε σοβαρά συνάδελφος εργάτης από το Πακιστάν. Ο συνάδελφος δούλευε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης. Την ώρα της διαλογής μια σακούλα με άγνωστο περιεχόμενο «έσκασε» στα χέρια του, τραυματίζοντάς τον.

Τα εργατικά δυστυχήματα δεν είναι λίγα, σχεδόν κάθε μέρα θρηνούμε και έναν συνάδελφο. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα δολοφονικά μνημόνια που έχουν οδηγήσει σε ακραίες μορφές εκμετάλλευσης της εργασίας μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούμε στους  χώρους δουλειάς μας, να οργανώσουμε μαχητικές επιτροπές, σωματεία και να ξεκινήσουμε την αντεπίθεση μας για να επιβάλλουμε ένα αντίστροφο μνημόνιο στους εργοδότες μας. Πληρώνουμε τα μνημονία τους  με το αίμα μας, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης μας έχει μετατρέψει σε δούλους με οργάνωση και αγώνες πρέπει μα παλέψουμε για να τα ξηλώσουμε.

Η Αντεπίθεση Των Εργαζομένων εκφράζει  τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του 50χρονού εργάτη