Βεβήλωσαν ξάνα μέσα σε λίγες μέρες τον τάφο του Μαρξ στο κοιμητήριο Χάιγκεϊτ!

Για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, δέχτηκε επίθεση ο τάφος του Καρλ Μαρξ στο κοιμητήριο Χάιγκεϊτ στο Λονδίνο. Στις αρχές Φεβρουαρίου, άγνωστοι είχαν χτυπήσει πολλές φορές με μεταλλικό αντικείμενο το πιο παλιό και πιο εύθραυστο τμήμα του μνημείου, μια μαρμάρινη πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν ταφεί εκεί (βλ. ανακοίνωση https://www.okde.gr/archives/8862).

Τα αντικομμουνιστικά, φασιστοειδή και ανιστόρητα σκουπίδια/δράστες της δεύτερης επίθεσης, έγραψαν με κόκκινη μπογιά πάνω στην επιτύμβια στήλη εμετικά συνθήματα: «Μνημείο του μπολσεβίκικου ολοκαυτώματος» με «66.000.000 νεκρούς από το 1917 έως το 1953», «Αρχιτέκτονας γενοκτονίας, τρομοκρατίας, καταπίεσης και μαζικών δολοφονιών».  «Οι βάνδαλοι επέστρεψαν στο μνημείο του Μαρξ, στο κοιμητήριο Χάιγκεϊτ» και «Παράλογοι, ηλίθιοι και αδαείς», τόνισε η διοίκηση του κοιμητηρίου.

Ένας ανοιχτός αντικομμουνισμός έρχεται σήμερα ξανά στην επιφάνεια, αποτέλεσμα της τεράστιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος (βλ. επικράτηση νεοφασίστα Μπολσονάρο στη Βραζιλία, ιαχές Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ποτέ σοσιαλιστικές κ.ά.). Ανασύροντας το γνωστό ιδεολόγημα της ταύτισης του μαρξισμού και του κομμουνισμού με την ολοκληρωτική λέπρα του σταλινισμού. Αθωώνοντας τις συντριπτικές «μαύρες βίβλους» των ιστορικών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας με τα οποία βαρύνεται ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός. Τρεφόμενος από τη διεθνή αντιδημοκρατική αναδίπλωση, που χάνει ολοένα τα «δημοκρατικά» προσχήματά της.

Πηγή: twitter / HighgateCemeter

Σχεδόν 140 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μαρξ, ο άφταστος θεωρητικός, ο κορυφαίος επαναστάτης κομμουνιστής, ο συγγραφέας του Κεφαλαίου και του Κομμουνιστικού Μανιφέστου (και τόσων άλλων λαμπρών έργων) στοιχειώνει ακόμα τον ύπνο των αστών. Όσο μίσος όμως και αν ξεράσουν, όσες επιθέσεις και αν εξαπολύσουν οι συμμορίτικες αστικές ελίτ, οι απολογητές/«ειδικοί» του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, τα κάθε λογής νεοφιλελεύθερα και φασιστοειδή σκουλήκια απέναντι στην εργατική τάξη, στο επαναστατικό και κομμουνιστικό κίνημα, για να εξαφανίσουν την ιστορία τους, τις αξίες τους και άρα την υπόστασή τους, δεν θα τα καταφέρουν! Έχουν τελειώσει και το ξέρουν! Το σύστημά τους καταρρέει, διαχέοντας παντού φτώχεια, ανεργία, ανισότητες, πολέμους και καταστροφή.

Σήμερα, με τη νέα όξυνση και έκρηξη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, τα λόγια του Μαρξ αντηχούν μέσα από τα βάθη των χρόνων πιο επικίνδυνα από ποτέ, στα αυτιά των αστών και των επιτελείων τους. «Ας τρέμει η κυρίαρχη τάξη από την κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους. Αλλά θα κερδίσουν όλο τον κόσμο. Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!»

Η εργατική τάξη, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, της «γης οι κολασμένοι», με οδηγό το αειθαλές, πανανθρώπινο και ανεξίτηλο έργο του Μαρξ, έρχονται ξανά στο προσκήνιο μέσα από την άνοδο των εργατικών αγώνων και των επαναστατικών κινημάτων, απειλώντας να στείλουν τα αστικά σκουπίδια και το σύστημά τους μια για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.