Νέα κατάπτυστη καταδίκη καθαρίστριας – μητέρας 13 παιδιών σε 8 χρόνια φυλάκιση

Νέα κατάπτυστη καταδίκη καθαρίστριας – μητέρας 13 παιδιών σε 8 χρόνια φυλάκιση

Κάτω τα ξερά σας από τους εργαζόμενους

Μετά την 10ετή κάθειρξη για «πλαστογραφία» απολυτηρίου που επιβλήθηκε στη καθαρίστρια από τον Βόλο, την 20ετή κάθειρξη σε οδηγό ΕΚΑΒ για τον ίδιο λόγο, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των κατάπτυστων αποφάσεων της αστικής δικαιοσύνης, η καταδίκη καθαρίστριας μητέρας 13 παιδιών (τα 5 από αυτά είναι ανήλικα) σε 8ετή φυλάκιση. Το «έγκλημα» που διέπραξε ήταν ότι «πλαστογράφησε» το απολυτήριο δημοτικού αλλάζοντας τον χρόνο αποφοίτησης,  για να φαίνεται ότι αποφοίτησε το έτος 1980 και όχι το 1981, έτσι ώστε να μπορέσει να πιάσει δουλειά ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το αποκορύφωμα της υπόθεσης είναι ότι η συνάδελφος είχε ζητήσει αναβολή λόγω σοβαρότατου προβλήματος με την καρδιά της (ζει με απινιδωτή) αλλά παρόλα αυτά το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό και καταδικάστηκε ερήμην σε τέτοια ποινή.  Η συνάδελφος έχει κάνει έφεση και θα εκδικαστεί στις 5 Μάρτη στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Τα λόγια είναι περιττά. Αυτή είναι η αστική «δικαιοσύνη»! Παίζει τον ρόλο της «αιχμής του δόρατος» για το μνημονιακό καθεστώς. Κάνει τα στραβά μάτια στις κομπίνες των καπιταλιστών, σε μαυραγορίτες/ τραμπούκους εργοδότες που εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους σαν να είναι δούλοι, μεταχειρίζεται με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερο τρόπο στυγνούς δολοφόνους (βλ. Χρυσή Αυγή και λοιπές φασιστικές συμμορίες). Ταυτόχρονα τσακίζει χωρίς έλεος εργαζόμενους που φτύνουν αίμα για ένα μεροκάματο της πείνας.

Αυτή είναι η αστική «δικαιοσύνη», βαθιά ταξική! Πρέπει να τσακίσουμε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση πριν αυτή τσακίσει εμάς! Να συντρίψουμε όλα τα αστικά σκουπίδια και τους μηχανισμούς τους και με τους αγώνες μας να επιβάλουμε τους δικούς μας νόμους. Πρέπει να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να σώσουμε από τα νύχια τους αυτή την αξιοθαύμαστη καθαρίστρια

Αντεπίθεση των Εργαζομένων