Γαλάτσι: χτύπημα της αστυνομίας σε αντιφασιστική συγκέντρωση – οι βασανιστές της ΕΛΑΣ χτύπησαν μέχρι και 5χρονο παιδί!

Επίθεση των συμμοριών του «Χουντο-χοΐδη» σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Οι βασανιστές της ΕΛΑΣ χύπησαν μέχρι και 5χρονο παιδί!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Η αστυνομία απαγόρεψε χθες Κυριακή 1/11 4 διαδηλώσεις στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων μια συγκέντρωση του “Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής” και μια αντιφασιστική συγκέντρωση, εφαρμόζοντας το κυβερνητικό χουντο-νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλη. Αφορμή για τις απαγορεύσεις στάθηκε και «η υγειονομική νομοθεσία σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

Όσο αφορά την αντιφασιστική συγκέντρωση, το αρχικό της κάλεσμα ήταν στο Νέο Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά μετά την έντονη παρουσία της αστυνομίας η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στο Γαλάτσι. Εκεί τα ΜΑΤ έκλεισαν τον δρόμο στους συγκεντρωμένους και προχώρησαν για να τους χτυπήσουν, χωρίς να έχει δοθεί η παραμικρή αφορμή. Για να προστατευτούν οι διαδηλωτές, μπήκαν σε μια καφετέρια. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν σε αυτήν και ακολούθησε όργιο καταστολής: πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο ενός κατάμεστου μαγαζιού και χτύπησαν στα τυφλά θαμώνες και διαδηλωτές, ενώ έσπασαν τζαμαριές του μαγαζιού!!! Μάλιστα σε διαμαρτυρία του ιδιοκτήτη τα ΜΑΤ του απάντησαν: «Τι θες ρε; Άντε γαμ…, κάνε μας μήνυση» και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με τρείς επιβεβαιωμένες πηγές κατά την έφοδο στην καφετέρια η συμμορία του «Χουντο-χοΐδη» εγκλώβισε μια μητέρα–πελάτη με το 5 χρονών παιδί της, έξω από τις τουαλέτες όπου και χτύπησαν το παιδί με την ανάποδη μεριά του γκλομπ, κάτι που είναι πιο επικίνδυνο από το «κανονικό» χτύπημα του γκλομπ και επίσης δεν προβλέπεται από κανένα νόμο. Αλήθεια, πόση αστυνομική «πρωτοβουλία» χρειάστηκε να επιστρατευθεί για να χτυπηθεί με αυτόν τον τρόπο ένα 5χρονο παιδί; Θέλει «περίσσειο θάρρος» ένας αστυνομικός να χτυπά με τέτοιο δολοφονικό μένος ένα 5χρονο παιδί!

Επίσης, μέσα στο μαγαζί υπήρχε άτομο με άσθμα, που δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 14 προσαγωγές και 9 συλλήψεις, ενώ μεταφέρθηκαν 4 άτομα στον Ευαγγελισμό βαριά τραυματισμένα με ανοιγμένα κεφάλια. Μέσα στο χειρουργικό τούς περίμεναν ασφαλίτες να τους συλλάβουν, ενοχοποιώντας έτσι τα θύματα και παρακωλύοντας την ιατρική φροντίδα.

Αυτή η επικίνδυνη, χουντικού τύπου επίθεση δείχνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, σε μία περίοδο φανερής ανικανότητάς της να διαχειριστεί την οικονομική και υγειονομική κρίση. Αλλά και μία προσπάθειά της να στρώσει τον δρόμο για τα νέα μνημόνια που ήδη εφαρμόζονται και αυτά που έρχονται (αντεργατικό ν/σ, αρπαγή λαϊκών σπιτιών κ.λπ.), καθώς και να σφίξουν άμεσα τη ζοφερή αντιδημοκρατική αναδίπλωση ενόψει της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου και των κινητοποιήσεων στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο… σερίφης της, Χρυσοχοϊδης έχουν αντιληφθεί πως είναι μετρημένες οι μέρες μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι με την οργή και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας! Η πολιτική τους φθορά έχει ήδη ξεκινήσει και θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα. Δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, πόσο μάλλον για την οικονομική. Εκτός από το να ταϊζουν με πακτωλούς το μεγάλο κεφάλαιο, τα ΜΜΕξαπάτησης και κάθε «ημέτερο» αρπακτικό, φορτώνοντας τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες του ελληνικού λαού, επιβάλλονται χουντικού τύπου απαγορεύσεις, καταστέλλοντας όποια φωνή διαμαρτύρεται.

Όλα αυτά δεν πρέπει να μας τρομοκρατούν, αλλά να μας εξοργίζουν! Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Όσο πιο πολύ χτυπούν τόσο δείχνουν το φόβο τους για τις διαδηλώσεις, τους αγώνες και το εργατικό κίνημα! Η κρατική τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων δεν θα περάσουν. Θα σπάσουν στον δρόμο με μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις.

  • Να παραιτηθεί ο Υπουργός της Βίας και του αίματος, Χρυσοχοΐδης και να διωχθούν οι αστυνομικοί, που είναι υπαίτιοι για την χθεσινή απρόκλητη επίθεση.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες της χθεσινής διαδήλωσης – Καμία κατηγορία εις βάρος τους
  • Να καταργηθεί το χουντικό νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων
  • ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας πριν να είναι αργά – Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες, όχι για τους εξοπλισμούς των βασανιστών της ΕΛΑΣ, το ΝΑΤΟ και το χρέος!