Συμμορίτικη επίθεση της αστυνομίας σε συντρόφους του ΣΕΚ

Κάθε όριο ξεπερνάνε, μέρα με τη μέρα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί των Χρυσοχοϊδη και Μητσοτάκη στο χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών, στην επιβολή ενός μαύρου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Τελευταίο κατόρθωμά τους, η επίθεση σε στελέχη του ΣΕΚ έξω από τα γραφεία τους την Παρασκευή 30/10. Αρχικά, η αστυνομία προσπάθησε να προσαγάγει έναν σύντροφο, εντελώς προκλητικά, χωρίς καμία αφορμή. Στις διαμαρτυρίες άλλων, τους προπηλάκισαν άσχημα και μάλιστα στον έναν προέταξαν όπλο, πριν στο τέλος επιβάλλουν πρόστιμο για… μάσκα!

Αυτή η συμμορίτικη επίθεση δείχνει για ακόμα μια φορά και ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί παρακολουθούν τη λειτουργία των οργανώσεων της άκρας και επαναστατικής αριστεράς.

Είναι φανερός ο υπολογισμός για την στιγμή αυτού του χτυπήματος. Κυβέρνηση και κατασταλτικοί μηχανισμοί θέλουν να δημιουργήσουν αντίβαρα στη νίκη–ανάσα του αντιφασιστικού κινήματος, που επέβαλλε την καταδίκη της ΧΑ. Να συγκρατήσουν τον έλεγχο της κατάστασης, μέσα από μαζικό εκφοβισμό και τρομοκρατία, όσο η πολιτική τους αποτυγχάνει και ξεγυμνώνεται στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, που τα βάρη τους φορτώνουν άγρια και εγκληματικά στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Να χτυπήσουν κάθε δυνατότητα αντίστασης στη “διασπορά” νομοσχεδίων και νόμων που, εν μέσω πανδημσίας, λεηλατούν λαϊκά σπίτια και εισοδήματα, διαλύουν και εμπορευματοποιούν την παιδεία, καταργούν εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Γι’ αυτό, μετά και το νόμο–τομή της  απαγόρευσης των διαδηλώσεων, αφού ξέσπασαν σε 14χρονους μαθητές και έκαναν τα «στραβά μάτια» στην απόδραση του αρχιχρυσαυγίτη Παππά, ενώ συνεχίζουν την αθλιότητα ενοχοποίησης της κοινωνίας και της νεολαίας με την «ατομική ευθύνη», ταυτόχρονα βαθαίνουν την χρήση της φασίζουσας θεωρία των «δύο άκρων», μιλώντας για το χτύπημα «και των κόκκινων ναζιστών» και πάντα αρπάζοντας την ευκαιρία της πανδημίας για να επιβάλλουν μέτρα μαζικής αστυνόμευσης (απαγόρευση κυκλοφορίας κ.ά.). Αυτή η στόχευση της κρατικής τρομοκρατίας θα συνεχιστεί και θα χειροτερεύσει ενάντια στην άκρα και επαναστατική αριστερά, στις πιο αγωνιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του κινήματος.

Καταγγέλουμε την επίθεση στους συντρόφους του ΣΕΚ. Με όλες μας τις δυνάμεις, με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο, με την αναγέννηση των αγώνων μας, με μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, πρέπει να σπάσουμε αυτό το μαζικο εκφοβισμό και να επιβάλλουμε έμπρακτα τις δημοκρατικές ελευθερίες μας.

ΟΚΔΕ, 1.11.2020