Νέα χουντο-μέτρα στα ΑΕΙ: σχολές κλειστές για τους φοιτητές, αλλά ανοιχτές σε ΜΑΤ-σεκιουριτάδες-δικαστήρια! (ανακοίνωση της ΣΣΠ)

ΣΧΟΛΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ «ΣΤΟ ΓΥΨΟ» ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν οι Μητσοτάκης, Κεραμέως και Χρυσοχοϊδης με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων στις 2/11, με πρόσχημα την επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Μπουραντώνης, πρότειναν τα παρακάτω μέτρα:

  1. Ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, «ειδικά εκπαιδευμένης» για τα πανεπιστήμια, η οποία θα εδρεύει μέσα σε αυτά 24 ώρες το 24ωρο.
  2. Έλεγχος εισόδου και κάμερες εντός των πανεπιστημίων.
  3. Επιβολή πιο αυστηρών ποινών όταν ένα αδίκημα πραγματοποιείται εντός των πανεπιστημίων, από ό,τι αν τελεστεί έξω από αυτά.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση περίμενε από καιρό μια αφορμή για να εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση απέναντι στο άσυλο και τις ιστορικές κατακτήσεις των φοιτητών, την στιγμή μάλιστα που επιβάλλει οι σχολές να είναι κλειστές, σε ένα λοκ άουτ ενάντια στη νεολαία. Τα μέτρα αυτά είναι ξεκάθαρο πως αποσκοπούν στην επιβολή μιας χούντας εντός των πανεπιστημίων, στο να βάλουν «στο γύψο» τους συλλόγους και τους αγώνες των φοιτητών. Στοχεύουν στην τρομοκράτηση των φοιτητών, ώστε να μην μαζευτούν στις σχολές για να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις και αγώνες. Όμως, ο βαθύτερος στόχος τους είναι να παγιώσουν μια κατάσταση, ώστε όταν ανοίξουν ξανά οι σχολές να βρεθούν οι σύλλογοι και το φοιτητικό κίνημα προ τετελεσμένου: για να ποινικοποιήσουν και να διαλύσουν τους συλλόγους, να απαγορεύσουν τους αγώνες, τις συνελεύσεις και τις καταλήψεις στις σχολές, για να ξεριζώσουν την άκρα αριστερά και τα πιο αγωνιστικά, μαχητικά κομμάτια του κινήματος μέσα από τα πανεπιστήμια. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι τους έπιασε ο πόνος για τις «σκηνές βίας», όταν έχουν προχωρήσει σε όργιο καταστολής, με αποκορύφωμα την απαγόρευση και την καταστολή των διαδηλώσεων, αλλά και με πιο πρόσφατο παράδειγμα στην επίθεση που εξαπέλυσαν με ξύλο και δακρυγόνα σε κλειστό χώρο στο Γαλάτσι, χτυπώντας μέχρι και ένα 5χρονο παιδί!

Την στιγμή που εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα κα νεολαία μαστίζονται από χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, εξακολουθούν να μιλάνε για “ατομική ευθύνη” και “ανεύθυνη νεολαία”, επιβάλλοντας την χουντική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε κάποιες πόλεις, χωρίς να έχει παρθεί ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που βρίσκεται στα όριά του. Ειδικά με το νέο σάρωμα της κρίσης στην οικονομία, που φέρνει ανεργία, λουκέτα και τεράστια χρέη, ο νεοφιλελεύθερος βούρκος κάνει ότι είναι εφικτό για να διαλύσει την δημόσια και δωρεάν παιδεία, και γενικά οποιουδήποτε δημόσιου αγαθού έχει απομείνει, όπως επίσης να αρπάξει την πρώτη κατοικία και να καταργήσει την απεργία και το 8ωρο με τα τελευταία νομοσχέδια που φέρνει.

Παράλληλα, η σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ έκανε λοκ άουτ στην σχολή για μια εβδομάδα σαν «ένδειξη διαμαρτυρίας» και από την άλλη ο Χρυσοχοϊδης εν είδει… σερίφη έχει επικηρύξει αυτούς που έκαναν την επίθεση για 100.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή που η αστυνομία άφησε τον χρυσαυγίτη Παππά να φύγει και που σέρνει στα δικαστήρια 14χρονους νέους, η κυβέρνηση επαναφέρει μετεμφυλιακές διατάξεις και υιοθετεί την ακροδεξιά θεωρία των 2 άκρων. Μιλούν για «κόκκινο φασισμό», για «παρακράτος με αριστερό προσωπείο», για «ερυθρά Χρυσή Αυγή» κ.ά., εννοώντας τα δικαιώματα μας, τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, τους αγώνες και τις κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος κατά τη Μεταπολίτευση!

Αυτή η τρομερά πολωτική ιδεοληπτική επίθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης αποσκοπεί στο να περιθωριοποιήσει τα πιο μαχητικά κομμάτια του κινήματος, να στοχοποιήσει τους αγωνιστές και τις οργανώσεις της άκρας αριστεράς, να απαγορεύσει συνελεύσεις, αγώνες και καταλήψεις, κάθε μορφή αντίστασης.. Και άμεσα σκοπεύουν να περιορίσουν όσο περισσότερο μπορούν, ακόμα και να επιχειρήσουν να απαγορεύσουν κάθε γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Κλειστές σχολές σημαίνει ότι θα βρούμε αστυνομία, σεκιούριτι, ελέγχους εισόδου, αλλά και δίδακτρα, όταν ανοίξουν. Όλα αυτά δεν πρέπει να μας τρομοκρατούν, αλλά να μας εξοργίζουν! Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Όσο πιο πολύ χτυπούν, τόσο δείχνουν το φόβο τους για τις διαδηλώσεις, τους αγώνες και το εργατικό κίνημα!

Να υπερασπιστούμε τους συλλόγους και τα μαχητικά μέσα πάλης και να μην τα αφήσουμε να εκφυλίζονται από κάθε τραμπούκικη ομάδα. Φοιτητές, νέοι, εργαζόμενοι, φτωχοί να μην επιτρέψουμε να ζήσουμε σαν σκλάβοι! Δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε, ο στόχος της κυβέρνησης είναι πως θα τρομοκρατήσει τους φοιτητές, για να επιταχύνει την επίθεση στα δημόσια πανεπιστήμια! Δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στους μνημονιακους, να περάσουν σαν δούρειο ίππο “τον νόμο και την τάξη” στα πανεπιστήμια! Να προχωρήσουμε άμεσα σε γενικές συνελεύσεις στις σχολές και να οργανώσουμε αγώνες για να μπλοκάρουμε τα νέα κατασταλτικά μέτρα και να απαιτήσουμε το άνοιγμα των σχολών με ό,τι είναι απαραίτητο ως μέτρο προστασίας (τεστ, μάσκες, επιπλέον προσωπικό και χώροι κ.ά.).

Οι φοιτητές, η νεολαία και όλες οι δυνάμεις που πραγματικά αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και πραγματικά θέλουν να αγωνιστούν, σεβόμενοι την εργατική δημοκρατία στο εσωτερικό του κινήματος, πρέπει να ξεκινήσουν ενωτικές προσπάθειες και αγώνες, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, υπερβαίνοντας τη σημερινή παράλυση, προετοιμάζοντας μια αναμέτρηση διαρκείας με το «Πανεπιστήμιο της Αγοράς» της κυβέρνησης της ΝΔ – που αν και όταν ξανανοίξουν οι σχολές θα έχει αφήσει μόνο δίδακτρα, διαλυμένα πτυχία και πραιτωριανούς του «νόμου και τάξης»!

  • Ούτε σκέψη για την εφαρμογή των νέων κατασταλτικών μέτρων για τα πανεπιστήμια!
  • Όχι στην τηλε-εκπαίδευση – Λεφτά για την παιδεία- Να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας
  • Άμεση ενίσχυση της δημόσιας υγείας!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/2020/11/blog-post_3.html