Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Εργαζόμενη μπήκε φυλακή επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματα της

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ 

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ

Στις 22/6 μεταπτυχιακή φοιτήτρια-εργαζόμενη που δούλευε σε μεσιτικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης, συνελήφθη από την αστυνομία και πέρασε το σαββατοκύριακο στο κρατητήριο, ύστερα από ψευδή μήνυση του εργοδότη της για κλοπή του ταμείου! Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δούλευε επί 3 εβδομάδες χωρίς μισθό, χωρίς σύμβαση εργασίας και συνεπώς χωρίς ασφάλιση.

Η συνάδελφος είχε ζητήσει επανειλημμένα να της καταβάλλεται ο μισθός της και να ασφαλιστεί, όμως το αφεντικό της δεν δεχόταν. Σε έλεγχο του ΙΚΑ η εργαζόμενη έπραξε το σωστό και είπε την αλήθεια για τις συνθήκες εργασίας. Ο εργοδότης όμως παρόλο που παρανομούσε ο ίδιος σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, αντί να συμμορφωθεί, εκδικητικά την επόμενη μέρα κατέθεσε μήνυση εναντίον της συναδέλφου με την κατηγορία της… υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο(!) Η αστυνομία συνέλαβε την κοπέλα με την διαδικασία του αυτοφώρου και την ανάγκασε να περάσει το Σαββατοκύριακο στη φυλακή για κάτι που δεν διέπραξε.

Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει κόκκινο! Η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, καταπατά την εργατική νομοθεσία βάζοντάς μας να δουλεύουμε ανασφάλιστοι, χωρίς ρεπό, χωρίς άδειες, χωρίς ούτε καν μισθό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι τραμπούκικες επιθέσεις οι εκδικητικές μηνύσεις και σκευωρίες εναντίον των εργαζομένων αυξάνουν επικίνδυνα. Οι εργοδότες με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων μνημονιακών σκουπιδιών, θέτουν σε πλήρη εφαρμογή ένα νέο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, μετατρέποντάς μας στην κυριολεξία σε σύγχρονους δουλοπάροικους, ανυπεράσπιστους στα χέρια των αφεντικών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Μόνο εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε τέλος στην ασυδοσία και τον δεσποτισμό των αφεντικών. Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με ανυποχώρητους και μαχητικούς αγώνες να τσακίσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και όλον τον μνημονιακό συρφετό που το εφαρμόζει.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ