Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ενότητα-Οργάνωση-Αγώνας παντού! Να σταματήσουμε τα μνημονιακά εγκλήματα!

Ενότητα-Οργάνωση-Αγώνας παντού

Για να σταματήσουμε τα μνημονιακά εγκλήματα!

Συνεχίζονται χωρίς τέλος τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες. Στις 18/6 κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στη Στυλίδα, σκοτώθηκε 49χρονος εργάτης από την Αλβανία. Ο συνάδελφος εκτελούσε εργασίες στην οροφή του κτιρίου, όταν κατέρρευσε τμήμα του φωταγωγού και βρέθηκε στο κενό από μεγάλο ύψος. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου δυστυχώς οι γιατροί απλά επιβεβαίωσαν το θάνατό του.

Λίγες ώρες αργότερα στον Μαλακώντα Ευβοίας, 43χρονος αλβανός εργάτης έχασε την ζωή του, όταν πραγματοποιώντας εργασίες σε εξοχική κατοικία της περιοχής, έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος.

Χθες 21/6 38χρονος εργάτης της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας, αυτοκτόνησε κάτω από το βάρος των εκβιασμών της εργοδοσίας, που έχει αποφασίσει τη μεταφορά του εργοστασίου στο εξωτερικό. Για να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους, η εταιρεία εξήγγειλε πρόγραμμα «εθελουσίας»/συγκαλυμμένων απολύσεων, μέσα σε ελάχιστα χρονικά περιθώρια, εκβιάζοντας και πιέζοντας ασφυκτικά τους εργαζόμενους να «συμμετέχουν».

Ο συνάδελφος υπέκυψε στους εκβιασμούς υπογράφοντας «οικιοθελή αποχώρηση», αλλά αμέσως το μετάνιωσε και την επόμενη μέρα ζήτησε ανάκληση της υπογραφής του, συναντώντας την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο θάνατος του συναδέλφου από την ΔΕΛΤΑ μπορεί να καταγράφεται ως αυτοκτονία, οι θάνατοι των εργατών σε Στυλίδα και Μαλακώντα ως «ατυχήματα», αλλά οι εργαζόμενοι ξέρουμε πως είναι εργατικές δολοφονίες με ηθικούς αυτουργούς, τους εργοδότες, τα μνημόνια και όλο το άθλιο πολιτικό προσωπικό που τα υπηρέτησε. Την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε απαρέγκλιτα όλες τις μνημονιακές πολιτικές και τις ενίσχυσε. Επί των ημερών της διακυβέρνησής της οργίασε η εργοδοτική αυθαιρεσία, εκτοξεύτηκαν οι εργατικές δολοφονίες. Τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους της ΝΔ που έρχονται βαδίζοντας στον δρόμο που τους άνοιξε ο Τσίπρας/ΣΥΡΙΖΑ, για να επιτεθούν με μεγαλύτερο μίσος στην εργατική τάξη.

Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η ενότητα, η οργάνωση και ο αγώνας μας παντού, για να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε.

 –

Αντεπίθεση των Εργαζομένων