Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τον 2o γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΚΔΕ για τον 2o γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών

Όπως στις ευρωεκλογές, πολύ περισσότερο στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη νεκρανάσταση της ΝΔ και των υπόλοιπων μνημονιακών.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές εξελίχτηκαν σε ένα ατελείωτο αλισβερίσι κομματικών και τοπικών παραγόντων, που προσπαθούν να καρπωθούν κάτι από την πολιτική και οικονομική «πίτα» των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Η εμφάνιση κοινών ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ, τα ψηφοδέλτια ανεπίσημων υποψηφίων της δεξιάς ενάντια στους εκλεκτούς της ΝΔ σε πολλές περιοχές, η προσπάθεια εκλεκτών των αστικών κομμάτων να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι, μαφιόζικες υποψηφιότητες και η πληθώρα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων να διαφημίζουν το πρόσωπό τους με ανούσια συνθήματα – μετέφεραν το πολιτικό τσίρκο του αστικού κοινοβουλίου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι υπηρέτες των μνημονίων, και λόγω της αδυναμίας των αριστερών δυνάμεων, κυριάρχησαν στον πολιτικό χάρτη και των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εκεί που υπάρχει δεύτερος γύρος, κανένα ψευτοδίλημμα υποτιθέμενης φιλολαϊκής διαχείρισης δεν πρέπει να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και την νεολαία. Στον δεύτερο γύρο: α) Δεν δίνουμε καμία ψήφο στις παρατάξεις των πολιτικών δυνάμεων του αστικού μνημονιακού καθεστώτος όπως ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. στον δήμο Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής), β) στην προσπάθεια του ΚΚΕ να βρει αυτοδιοικητικά σημεία στήριξης της καταστροφικής πολιτικής που έχει στο κίνημα. Ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ.