Ιωάννινα: Παράσταση Διαμαρτυρίας στα BRUNO Coffee Stores για την απόλυση συναδέλφου, Παρασκευή 24/5

ΣΤΑ BRUNO ΖΗΤΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ…

ΆΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

11:30 π.μ. NIKOΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Στις 22/5 στην εργαζόμενη Ε.Ν. στο BRUNO Coffee Stores στη Νικοπόλεως, ανακοινώθηκε προφορικά η απόλυσή της, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΗΓΗΣΗ. Η συνάδελφος είχε ζητήσει να πάρει την άδεια καλοκαιριού, αλλά αντί για την άδειά της, η απάντηση που έλαβε από την εργοδοσία, με φωνές, είναι ότι «δεν πρόκειται να πάρει καμία άδεια και πως οι μόνοι που ευνοούνται με άδειες και παραπάνω μισθό είναι οι υπεύθυνοι του μαγαζιού»! Μόνο εκ των υστέρων η εργοδοσία μεθόδευσε την αυθαιρεσία της λέγοντας ψευδώς πώς η «εργαζόμενη δεν ήταν παραγωγική»! Ο πραγματικός λόγος της απόλυσής της είναι ότι η συνάδελφος ήθελε να είναι πραγματική εργαζόμενη. Για αυτό η εργοδοσία στα Βruno την εκδικείται και την απολύει, την στέλνει δηλαδή στην φτώχεια και την ανέχεια. Η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας στα BRUNO, δεν σταματάει εδώ. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πηγαίνουν μισή και μία ώρα νωρίτερα στην πρωινή βάρδια, χωρίς φυσικά να πληρώνονται. Επίσης αναγκάζονται να κάνουν όλες τις δουλειές οργάνωσης και καθαριότητας του μαγαζιού, για να μην προσλάβουν παραπάνω προσωπικό.

ΔΕΝ βγαίνουμε από τα μνημόνια, το νέο σύστημα εκμετάλλευσης είναι εδώ

Η κυβέρνηση του Σύριζα πανηγυρίζει για την μείωση της ανεργίας που πέτυχε μέσα από την έκρηξη της υποαπασχόλησης, της ελαστικής απασχόλησης, με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.

Οι εργοδότες στον κλάδο του επισιτισμού είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα εφαρμογής του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της εργασίας. Μας εκβιάζουν να επιστρέφουμε δώρα και επιδόματα, να πληρώνουμε από το μισθό μας τις ζημιές του μαγαζιού, να δουλεύουμε με ελαστικές μορφές εργασίας, με “σπαστά” και συνεχόμενα ωράρια. Μας πετάνε στην κόλαση της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας για να γεμίζουν τις δικές του τσέπες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι αλυσίδες (τύπου BRUNO) και όχι μόνο, αρνούνται να εφαρμόσουν την κλαδική σύμβαση (ΣΣΕ),  παραβιάζουν κάθε εργασιακό μας δικαίωμα και τσαλαπατούν την αξιοπρέπειας μας. Την ίδια εκμετάλλευση βιώνουν και οι συνάδελφοι ντελιβεράδες που είναι αναγκασμένοι να βάζουν από την τσέπη τους όλο τον εξοπλισμό της δουλειάς τους και τη βενζίνη, να τρέχουν για να προλάβουν τις παραγγελίες, ενώ ζουν με τον διαρκή κίνδυνο να σκοτωθούν εν ώρα εργασίας.

Η κυβέρνηση Σύριζα και όλα τα υπόλοιπα μνημονιακά ρετάλια είναι συνυπεύθυνοι σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Ο Σύριζα δεν επαναφέρει κανένα δικαίωμα και καμία κανονικότητα. Τo Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας είναι εδώ και απειλεί να καταστρέψει όλους τους εργαζόμενους. Όποια βελτίωση και αν δούμε στις ζωές μας θα είναι αποτέλεσμα των δικών μας σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων.

Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Απαιτούμε από την εταιρία να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε! Η αυθαιρεσία και η ασυδοσία πρέπει να σταματήσει. Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν ολόπλευρα την συνάδελφο και το δίκαιο αίτημά της να επιστρέψει στη δουλειά της.

-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ BRUNO ΑΝΑΤΟΛΗΣ

– Να πληρώνονται οι  μισθοί και τα  δώρα σύμφωνα με τη ΣΣΕ

– Να εφαρμοστεί η Κλαδική σύμβαση στις αλυσίδες εστίασης και επισιτισμού για όλους

-Απαγόρευση των απολύσεων

Αντεπίθεση των Εργαζομένων