Ρατσιστικό αίσχος της μνημονιακής “δημοκρατίας των πλουσίων” – Έσπασαν τα ισόβια των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν!

Η τροπή στη δίκη για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013 δείχνει τον εξαιρετικά επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο όπου μας οδηγούν η άθλια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι αστικές μνημονιακές δυνάμεις.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους ρατσιστές δολοφόνους Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο, επιβάλλοντας ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής . Κατά πλειοψηφία (6-1) αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της έδρας, υιοθετώντας την γραμμή του συνηγόρου του Λιακόπουλου Α. Φούσσα (είναι υπερασπιστής του και στη δίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης), επεσήμανε ότι «το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός».

Επίσης, οι συνήγοροι αιτήθηκαν μεταχείριση ανάλογα με τα δεδομένα του νέου Ποινικού Κώδικα, που αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα. Αυτό δείχνει και τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει αυτή η αλλαγή, στην κατεύθυνση ενός ακόμα πιο ζοφερού Κράτους Έκτατης Ανάγκης.

Τέλος στα ψέματα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιρατσιστής και προοδευτικός! Χέρι χέρι με τη ΝΔ και όλες τις αστικές δυνάμεις, ουρλιάζοντας για την «ανομία», καλλιεργούν συστηματικά εκτός από την μνημονιακή βαρβαρότητα  και το μίσος του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Με τα χαριεντίσματα του κάθε Κουρουμπλή με τους Αμβρόσιους. Με τις κτηνώδεις συμφωνίες ΕΕ–Τουρκίας και το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης ενάντια σε πρόσφυγες/μετανάστες. Με το σύρσιμο της δίκης της ΧΑ, έχοντας αφήσει τους δολοφόνους του Φύσσα να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Θέλοντας να φυτέψουν μια «σοβαρή» ακροδεξιά (όπως και με τους διάφορους «μακεδονομάχους»), ως εφεδρεία για το σάπιο πολιτικό σκηνικό τους.

Αυτή είναι η μνημονιακή “δημοκρατία των πλουσίων” και οι μηχανισμοί καταστολής της! Ενώ αφήνουν ουσιαστικά ατιμώρητο και ασύδοτο κάθε μέλος της ελίτ και τους πολιτικούς φίλους της, κάθε καταχραστή, ναρκέμπορο και φασιστοειδές, κάθε επιχειρηματία μαυραγορίτη ενάντια στους εργαζόμενους, τσακίζουν με σιδερένιο χέρι τους εργάτες, αγωνιστές, φτωχούς και αδύναμους. Ο κίνδυνος μιας ακόμα πιο βαθιάς αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης είναι μεγάλος για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το κίνημα. Πρέπει να βάλουμε φρένο με ενωτικές, μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, να επιβάλλουμε στην πράξη τις ελευθερίες μας, την ισόβια καταδίκη των δολοφόνων του Λουκμάν. Να τσακίσουμε το ρατσισμό και το φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ