Ένας ακόμα συνάδελφος νεκρός. Στη μνημονιακή «δημοκρατία» ένα μεροκάματο στοιχίζει μία ζωή

Εύβοια: Ένας ακόμα συνάδελφος νεκρός

Στη μνημονιακή «δημοκρατία» ένα μεροκάματο στοιχίζει μία ζωή

 

 –

Τραγικό θάνατο βρήκε την Πέμπτη 25/04 44χρονος εργαζόμενος από το Πακιστάν σε πτηνοτροφική μονάδα στο Βατώντα Νέας Αρτάκης Εύβοιας όταν τα ρούχα του πιάστηκαν στο μηχάνημα, το οποίο τον τράβηξε και στη συνέχεια τον πολτοποίησε. Το πτώμα του, ανακάλυψε συνάδελφός του στα σφαγεία την Τρίτη, έξι μέρες μετά! Ο θάνατος του Sajjad στην πτηνοτροφική επιχείρηση ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΒΕΕ του ομίλου ΠΙΝΔΟΣ Νέας Αρτάκης στην Εύβοια αποτελεί άλλη μία εργατική δολοφονία, που μεγαλώνει τον μακάβριο κατάλογο των εργατικών δολοφονιών σε 24 νεκρούς συναδέλφους από την αρχή του έτους!

 

Τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και υγιεινής στην επιχείρηση αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, οδηγούν στις δολοφονίες των εργαζομένων, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο και την επιβίωσή τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που εργαζόμενοι στην πτηνοτροφική βιομηχανία αντιμετωπίζουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα. Τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί εργατών που καταλήγουν σε αναπηρίες, ακραία εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί σε λιποθυμίες, επιβεβαιώνουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον κλάδο.

 

Αυτό είναι το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας που εδραιώνεται σε κάθε χώρο δουλείας και έχει για θύματά του εμάς τους εργαζόμενους. Οι εργοδότες σε αγαστή συνεργασία με την κατάπτυστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα μνημονιακά σκουπίδια, έχουν στόχο να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους του 21ου αιώνα, χωρίς μισθό, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ), χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέτρα ασφάλειας κι υγιεινής. Στην «μεταμνημονιακή περίοδο» που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας, η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, η ανελέητη εντατικοποίηση της εργασίας, η μαύρη και απλήρωτη εργασία, οι μισθοί πείνας και φυσικά οι εργατικές δολοφονίες αποτελούν τις νέες συνθήκες εργασίας. Τα μνημόνια και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων σημαίνουν έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη. Όμως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτήν την τραγική κατάσταση!

 

Να πολεμήσουμε με όπλα την αυτοοργάνωσή μας, την αλληλεγγύη, την ενότητα και τους μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες μας. Να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και μέσα από επιτροπές και σωματεία βάλουμε φρένο στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που απειλεί και θερίζει τις ζωές μας. Να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας και το δικαίωμά μας στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να συντρίψουμε το μνημονιακό καθεστώς και όλους τους υπηρέτες του. Να ανατρέψουμε την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους αντεργατικούς-μνημονιακούς νόμους της. Για εμάς, μόνο ένας νόμος υπάρχει: το δίκιο του εργάτη! κι αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε.

 –

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ