Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων, Τετάρτη 17/4

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ !

Άμεση αθώωση των συντρόφων της ΟΚΔΕ

Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουφουδάκη

 –

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων, Τετάρτη 17/4, 9:00

Στις 27/4 /2014 κατά την προεκλογική καμπάνια  της Ο.Κ.Δ.Ε. στα Χανιά για τις ευρωεκλογές, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας  επιτέθηκαν στο σύντροφo Βαγγέλη Κιτσώνη,  σχεδιασμένα (ενημερώθηκαν από κάποιο καλοθελητή/χαφιεδάκο),χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς καν να ανακοινώσουν την ιδιότητα  τους. Αυτή η βίαιη επίθεση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία αρκετών περαστικών που σοκαρίστηκαν από το περιστατικό. Παρότι ο σύντροφος αιμορραγούσε ύστερα από χτυπήματα των αστυνομικών στο κεφάλι κρατήθηκε για ώρες στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της αρχής, απρόκλητη επίθεση, ξυλοδαρμό,  ακόμα και για την κλοπή του πορτοφολιού του ενός αστυνομικού (!), ζητώντας μάλιστα να ομολογήσει τις κατηγορίες και να καταδώσει κάποιον «συνεργό»!

Ύστερα από την παρέμβαση και την πίεση τοπικών πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων η αστυνομία αναγκάστηκε να οδηγήσει τον σύντροφο σε εξέταση από ιατροδικαστή και σε εισαγωγή του για εξετάσεις σε νοσοκομείο, από την πίσω πόρτα όμως για να μην γίνει αντιληπτός από κανέναν. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται από το κλητήριο θέσπισμα ο ιατροδικαστής ανακάλυψε μώλωπες, αμυχές, εκχυμώσεις… στους δύο αστυνομικούς.  Τρία χρόνια μετά η Αστυνομία Χανίων με την συνενοχή της κυβέρνησης ξεθάβει και επαναφέρει το περιστατικό με ακόμα περισσότερα ψέματα, σέρνοντας και τον σύντροφο Γιάννη Φουφουδάκη στα δικαστήρια και κατηγορεί:

  • τον σύντροφο Β.Κιτσώνη για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης στους δύο αστυνομικούς
  • τον σύντροφο Γ. Φουφουδάκη, που δεν ήταν καν στην Κρήτη, για κλοπή πορτοφολιού αστυνομικού που περιείχε 1200 ευρώ
  • και τους δυο μαζί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε. !

           

Ύστερα από πέντε χρόνια και τρείς αναβολές η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί  στις 17/4 ένα μήνα περίπου πριν της ευρωεκλογές. Οι διώξεις αυτές είναι καθαρά πολιτικές. Η αστυνομία των Χανίων επιτέθηκε στοχευόμενα στου συντρόφους γνωρίζοντας από τον χαφιεδάκο της, ότι διακινούσαν υλικό που προπαγάνδιζε την έξοδο της χώρας από το Ευρώ και την Ε.Ε., την κατάργηση των μνημονίων, την Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τον διεθνισμό και  την επανάσταση.

Οι κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να φιμώσουν όσους αγωνίζονται, ενώ ταυτόχρονα οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, δημιουργούν έναν τεράστιο στρατό ανέργων και ετοιμάζουν τα νέα βάρβαρα μέτρα απίστευτης σκληρότητας, προσπαθώντας να επιβάλλουν ολοκληρωτικά ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης. Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των Σαμαρά-Βενιζέλου, που χτίστηκε με  επιθέσεις  της αστυνομίας και δικαστικές διώξεις απέναντι σε αγωνιστές του κινήματος το συνεχίζει και η κυβέρνηση Τσίπρα. Την ίδια στιγμή που παραπέμπονται σε δίκη αγωνιστές του εργατικού κινήματος και επιβάλλονται σκανδαλώδεις και εξοντωτικές ποινές σε εργαζόμενους και φτωχούς (καθαρίστριες κ.ά.),  παιδεραστές αστοί πολιτικοί πέφτουν στα «μαλακά» και δεν φυλακίζονται, πρεζέμποροι και εγκληματίες βαφτίζονται επιχειρηματίες, φασίστες δολοφόνοι όπως ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Ρουπακιάς, κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Σε μια πόλη όπως τα Χανιά που έχει γίνει λημέρι των φονιάδων του ΝΑΤΟ, η κατασκευή αυτών των κατηγοριών έχει σαν σκοπό να τρομοκρατήσει όσους θέλουν να αγωνιστούν για το τσάκισμα των μνημονίων, την διάλυση της αντιδραστικής και ιμπεριαλιστικής Ε.Ε, την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, συνολικά την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  

Όλοι την Τετάρτη  17 Απρίλη 9:00,  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων 

για να απαιτήσουμε την αθώωση των αγωνιστών!

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ