Παράσταση Διαμαρτυρίας στο πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ», Σάββατο 4/5

Το πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ» απαιτεί 800.000€ (!) από διανομείς που απέλυσε

Παράσταση διαμαρτυρίας: Σάββατο 4/5 στις 8 μμ,  προσυγκέντρωση ΕΚΘ

Η εργοδοσία στο εστιατόριο «Τσαρούχας», ενώ στις 20/8 απέλυσε τρεις διανομείς φαγητού, επειδή διεκδίκησαν και κατάφεραν να επιβάλουν  τα δικαιώματα τους,κατέθεσε και αγωγή εναντίον 4 συναδέλφων διανομέων, ζητώντας τους συνολικά 800.000€!!! για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι 2 συνάδελφοι μάλιστα είναι μέλη του ΔΣ τουΣυνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, ενώ οι άλλοι 2 μέλη του Συνδικάτου και της Επιτροπής. Την ίδια στιγμή, αρνείται να πληρώσει τις διαφορές δεδουλευμένων, ενώ ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι τα φιλοδωρήματα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες και το νερό (!) που έπιναν από τη βρύση του μαγαζιού, πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού τους!

 Σα να μην έφταναν όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την ένορκη κατάθεση συναδέλφου μπουφετζή, ο οποίος εργάζεται στο κατάστημα και δήλωσε τα αληθινά γεγονότα για την απόλυση των διανομέων και την εξοργιστική  αγωγή των 800.000€!!!,  ο Τσαρούχας κάλεσε τον εργαζόμενο στο γραφείο του και τον απείλησε ότι αν δεν παραιτηθεί, θα κινηθεί νομικά εναντίον του! Έτσι, προχωρώντας σε ακόμη μια μεθόδευση, με σκοπό να απολύσει εκδικητικά άλλον ένα συνάδελφο, έστησε το σενάριο της υποτιθέμενης «εξύβρισης». Αυτή την φορά, με την στήριξη ενός καλοθελητή υπαλλήλου του μαγαζιού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο συνάδελφος μας ξαφνικά εξύβρισε τον ιδιοκτήτη!

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως ο στόχος της εργοδοσίας με την συγκεκριμένη αγωγή, αλλά και  τις παραπάνω μεθοδεύσεις, είναι η ποινικοποίηση του αγώνα και η φίμωση όσων διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Μάλιστα  ίδιος ο Τσαρούχας έχει δηλώσει, πως δεν μπορεί κανένας να του επιβάλλει να πληρώνει τα νόμιμα.

Μοιράζει αγωγές και απολύσεις… Μέσα απ’ τους αγώνες θα πάρει απαντήσεις!

Οι μεθοδεύσεις και οι επιθέσεις της συγκεκριμένης εργοδοσίας, μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι όλο το μνημονιακό «οπλοστάσιο», προσπαθούν να επιβάλλουν σε όλους τους εργαζόμενους, ένα Νέο Μοντέλο Εκμετάλλευσης, όπου τα συμφέροντα των εργοδοτών θα είναι πάνω απ’όλα. Η συγκεκριμένη χυδαία αγωγή του Τσαρούχα, δείχνει και το πόσο λυσσαλέα θέλουν να ποινικοποιήσουν οι εργοδότες ακόμη και την σκέψη να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας!

Ο αγώνας των συναδέλφων στον Τσαρούχα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από τις 20/8, με τις ενημερώσεις προς όλη την πόλη, τις μοτοπορείες των διανομέων και τις ειρηνικές παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα πρέπει να συνεχιστούν και να στηριχτούν από όλους μας! Για να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στον Τσαρούχα και σε κάθε εργοδότη που θέλει να μας γυρίσει έναν αιώνα πίσω, σε συνθήκες δουλοπάροικου.

·      Να παρθούν πίσω οι άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων!

·      Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας & να επαναλειτουργήσει το τμήμα delivery.

·      Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.

·      Να παρθεί πίσω η αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ “ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ”