Αντεπίθεση των Εργαζομένων: Ένας ακόμη εργαζόμενος νεκρός

Ένας ακόμη εργαζόμενος νεκρός στον βωμό της κρίσης και του Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας

Χθες το βράδυ, στην Λάρισα, στο 6ο χλμ. του δρόμου Λάρισας – Συκουρίου, πραγματοποιούνταν εργασίες εκσκαφής όδευσης φυσικού αερίου στον δρόμο και ο συνάδελφος Βαγγέλης Θ. Τσαβός, εργοδηγός, βρήκε τραγικό θάνατο καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο

Φυσικά δεν ήταν άλλο ένα τροχαίο ατύχημα. Είναι εργατικό δυστύχημα-δολοφονία. Γνωρίζουμε στις κατασκευαστικές εταιρείες την εντατικοποίηση της εργασίας, την ελαστική εργασία, τα ατελείωτα ωράρια και φυσικά την μη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας και υγιεινής.

Έτσι έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν μέχρι αργά το βράδυ, ξεπερνώντας τα όριά τους.

Αυτή είναι η κατάσταση που μας επιβάλει να δουλεύουμε αυτό το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης. Από το πρωί ως το βράδυ για να βγει η δουλειά, απλήρωτοι, μισοασφαλισμένοι για να καταλήγουμε στο τέλος της μέρας νεκροί. Να γίνουμε δουλοπάροικοι, να μην έχουμε δικαιώματα και φυσικά να είμαστε αναλώσιμοι.

Εμείς οι εργαζόμενοι όμως πρέπει να αντισταθούμε. Δεν γίνεται να καθόμαστε άπραγοι στα εργοδοτικά εγκλήματα και τις αυθαιρεσίες. Σε όποιον χώρο δουλειάς, πρέπει να τα καταγγέλουμε. Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε παρά να οργανωθούμε απέναντι στους εργοδότες. Χρειάζονται αγώνες, αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε πραγματικά!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ