Aναβλήθηκε το εφετείο για την καθαρίστρια στα Ιωάννινα: Να αθωωθεί και να επιστρέψει στη δουλειά της!

Αναβολή για τις 8 Απριλίου πήρε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εκδίκαση της υπόθεσης της πολύτεκνης καθαρίστριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης η οποία καλούσε τον κόσμο να στηρίξει την καθαρίστρια. Στη συγκέντρωση με τα πανό τους ήταν και ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και η ΟΚΔΕ, ενώ στο πλευρό της καθαρίστριας βρίσκονταν κάποιοι συνάδελφοί της, οι γείτονες, η οικογένεια της και άλλοι αλληλέγγυοι.

Θυμίζουμε ότι το «έγκλημα» που διέπραξε η 50χρόνη μητέρα δεκατριών παιδιών, ήταν ότι «πλαστογράφησε» το απολυτήριο δημοτικού αλλάζοντας τον χρόνο αποφοίτησης, έτσι ώστε να μπορέσει να πιάσει δουλειά ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρωτόδικα το δικαστήριο την είχε κρίνει ένοχη και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών. Το αποκορύφωμα της υπόθεσης είναι ότι η συνάδελφος είχε ζητήσει αναβολή λόγω σοβαρότατου προβλήματος με την καρδιά της (ζει με απινιδωτή) αλλά παρόλα αυτά το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό και καταδικάστηκε ερήμην σε τέτοια ποινή.

Στεκόμαστε απέναντι στην αστική δικαιοσύνη, καθώς αντιμετωπίζει με «χάδια» τραμπούκους εργοδότες που εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους σαν να είναι δούλοι και που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία συστηματικά, ενώ την ίδια στιγμή επιδικάζει βαριές ποινές στους εργαζόμενους που τολμούν να αντιστέκονται ή που «παραβιάζουν τον νόμο».

Στεκόμαστε δίπλα στην καθαρίστρια και σε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, φτωχά λαϊκά στρώματα που παλεύουν για να ζήσουν. Είναι καιρός να τελειώνουμε με όλον αυτόν τον μνημονιακό συρφετό που τσακίζει την αξιοπρέπειά μας και τις ζωές μας. Με μαχητικούς αγώνες, ενότητα, αλληλεγγύη να τους διώξουμε.

  • Να αθωωθεί άμεσα η καθαρίστρια
  • Κάτω τα χέρια από όλους τους εργαζόμενους, να σταματήσουν όλες οι διώξεις.
  • Ενότητα – Αλληλεγγύη – Οργάνωση – Αγώνας στους χώρους δουλειάς, για να μη ζήσουμε σαν δούλοι!