Διεθνής καμπάνια ενάντια στη συκοφαντική σειρά “Τρότσκι” του Netflix

Ο εγγονός του Λέον Τρότσκι, Εστεμπάν Βολκόβ, μαζί με το μεξικάνικο και αργεντίνικο παράρτημα του «Κέντρου Σπουδών, Ερευνών και Εκδόσεων Λέον Τρότσκι» (CEIP – LT) ξεκίνησαν μια διεθνή καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη συκοφαντική τηλεοπτική σειρά «Τρότσκι». Η σειρά είναι ρωσικής παραγωγής, αρχικά είχε προβληθεί στο ρωσικό Κανάλι 1 το 2017, έπειτα είχε αγοραστεί και προβληθεί από την ψηφιακή πλατφόρμα Νetflix (αμερικανικής ιδιοκτησίας) το 2018.

Όπως αναγράφεται και στην ιστοσελίδα της διεθνούς καμπάνιας: «Το Νetflix και η ρωσική κυβέρνηση ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διασπείρουν ψέματα για τον Τρότσκι… Η σειρά είναι εντέλει μόνο μια δικαιολόγηση της δολοφονίας του ‘τέρατος’ με το όνομα Τρότσκι. Εμείς που υπογράφουμε, αρνούμαστε αυτή τη παραποίηση, που επιχειρεί να θάψει το πιο σημαντικό γεγονός στην πάλη για τη χειραφέτηση των εργαζόμενων τάξεων από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, μαζί με την κληρονομιά των κύριων ηγετών του.»

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι μερικοί από τους πιο σημαντικές μαρξιστές, σοσιαλιστές και ριζοσπάστες διανοούμενους της εποχής μας, καθώς και μέλη οργανώσεων και αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς. Η καταδίκη της συκοφαντικής σειράς απλώνεται και στα διαδικτυακά μέσα (π.χ. #TrotskyVersusNetflix).

Η ΟΚΔΕ έχει αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα και έχει πάρει σχετικές πρωτοβουλίες – βλ. https://www.okde.gr/archives/8681 και https://www.okde.gr/archives/8692. Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι το τέλος, παίρνοντας νέα δύναμη και από τη διεθνή εξάπλωση της κατακραυγής ενάντια στην αντιτροτσκιστική, ουσιαστικά αντικομουνιστική συκοφαντία και υστερία.

Για τη διεθνή καμπάνια μπορείτε:

– Να διαβάσετε αναλυτικά το κείμενο των υπογραφών της διεθνούς καμπάνιας (στα αγγλικά):

https://www.ceip.org.ar/Netflix-and-the-Russian-Government-Join-Forces-to-Spread-Lies-About-Trotsky

– Να επικοινωνήσετε ή να στείλετε υπογραφές συμπαράστασης: [email protected]