Διαμαρτυρία της ΟΚΔΕ προς την ΕΡΤ3 για την προβολή της ανιστόρητης σειράς «Στα χρόνια της θύελλας» για την Οκτωβριανή Επανάσταση

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΡΤ3-ΕΡΤ

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα διαμαρτυρία προς την ΕΡΤ3 – ΕΡΤ. Μετά την πρόσφατη επικοινωνία μας για την Ρώσικη σειρά «Τρότσκι» και την αποδοχή από τους επικεφαλής της ΕΡΤ της απόσυρσης αυτής της ανιστόρητης, παραπλανητικής παραγωγής, διαπιστώσαμε πως παρόμοια σειρά – από την ίδια ρώσικη εταιρεία παραγωγής – με την ονομασία «Στα χρόνια της θύελλας» προβάλλεται στην ΕΡΤ3 και στο WebTV της ΕΡΤ. Η σειρά αυτή αναφέρεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό-πολιτικό γεγονός του 20ου αιώνα, την Ρώσικη επανάσταση του 1917 και τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε ανάμεσα στον επαναστατημένο ρώσικο λαό με επικεφαλής το κόμμα των Μπολσεβίκων και τους Λευκούς, τον αντιδραστικό στρατό της ρώσικης Απολυταρχίας ενισχυμένο με στρατεύματα και πολεμοφόδια από τους Ιμπεριαλιστές της εποχής, προκειμένου να καταπνιγεί η εργατική επανάσταση και η πιο ελπιδοφόρα «έφοδος της ανθρωπότητας προς τον ουρανό».

Η σειρά αυτή αποκρύπτει όλα τα ουσιαστικά κοινωνικά, πολιτικά και τέλος ιστορικά στοιχεία που οδήγησαν στην Ρώσικη Επανάσταση (βάρβαρο και σάπιο απολυταρχικό καθεστώς, αθλιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων, αιτίες και ευθύνες του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου κ.α.), παρουσιάζοντάς την σαν μια τυχοδιωκτική παρόρμηση που οδήγησε σε καταστροφή – τους πρωταγωνιστές των γεγονότων, αγωνιστές του μπολσεβίκικου κόμματος, στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού και τις ηγετικές μορφές τους ως συμφεροντολόγους, βάναυσους, τυχάρπαστους, κινούμενους από ταπεινά ελατήρια και δίψα για εξουσία – τα εκατομμύρια εργατών/αγροτών που κινητοποιήθηκαν δίνοντας το αίμα τους για μια άλλη κοινωνία, τους παρουσιάζει ως απολίτικους, μέθυσους, βάρβαρους. Αντίθετα οι Αντιδραστικοί Τσαρικοί παρουσιάζονται ως αδέκαστοι και ανιδιοτελείς υπερασπιστές της ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα! Η παρουσίαση  των αντικειμενικών και υποκειμενικών «λαθών-προβλημάτων» που υπάρχουν πάντα σε μεγάλα κοινωνικά γεγονότα και ιδιαίτερα σε πολέμους, με χονδροειδέστατη, χυδαία παραχάραξη των πραγματικών συνθηκών και γεγονότων, είναι απολύτως απαράδεκτη.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως οι 2 αυτές ρώσικες παραγωγές του 2017, είναι ταινίες προπαγάνδας της ρώσικης αστικής τάξης προκειμένου να στιγματίσει την επέτειο της Ρώσικης Επανάστασης (100 χρόνια 1917-2017) και να επιτεθεί ιδεολογικά στο ρώσικο αλλά και παγκόσμιο προλεταριάτο φοβούμενη πως αργά ή γρήγορα οι φαραωνικές κοινωνικές ανισότητες που έχει επιφέρει ο σύγχρονος καπιταλισμός και η βαθιά παγκόσμια κρίση του, ξανακάνουν τις ιδέες της σοσιαλιστικής επανάστασης διέξοδο για όλους τους καταπιεσμένους.

Μας προξενεί κατάπληξη πως όλοι οι υπεύθυνοι προγράμματος της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3, μιας Δημόσιας Τηλεόρασης που είναι ζωντανή χάριν του παρατεταμένου κοινού μας αγώνα, ανέχονται την παρουσίαση τέτοιων συκοφαντικών παραγωγών.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για όλα αυτά. Απαιτούμε, τουλάχιστον σεβασμό, από τη Δημόσια Τηλεόραση της ιστορίας του παγκόσμιου εργατικού, επαναστατικού και σοσιαλιστικού κινήματος και των πρωταγωνιστών της. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των αντιδραστικών/συκοφαντικών και ανιστόρητων παραγωγών από την ΕΡΤ3- ΕΡΤ.