Ρόδος: Νεκρός μετανάστης από αναθυμιάσεις, ενώ προσπαθούσε να ζεσταθεί με αυτοσχέδιο μαγκάλι

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία θανάτου του μετανάστη ήταν λόγω αναθυμιάσεων, από αυτοσχέδιο μαγκάλι. Στο σπίτι βρίσκονταν άλλα δύο άτομα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους. Ο ίδιος, μαζί με τους δύο συμπατριώτες του, διέμενε σε ένα παλιό σπίτι, στο νησί, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν άναψαν, μέσα στο σπίτι, ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Το βράδυ της ίδιας μέρας (8/1) ένα ζευγάρι στην Πάτρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, πάλι από αναθυμιάσεις από μαγκάλι που είχαν φτιάξει στο σπίτι τους για να ζεσταθούν. Το ΕΚΑΒ τους βρήκε ημιλιπόθυμους και τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι ούτε μεμονωμένα, ούτε τυχαία  και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούνται απλά ως ατυχήματα. Όλοι θυμόμαστε πριν μερικά χρόνια την περίπτωση της μικρής Σάρας στη Θεσσαλονίκη, των φοιτητών στη Λάρισα και άλλες. Είναι όλες δολοφονίες της εργατικής τάξης και των φτωχών με αυτουργό τις μνημονιακές κυβερνήσεις, το κεφάλαιο και την πλούσια ελίτ.

Η ανεργία, το πετσόκομμα μισθών και επιδομάτων, η επιβολή συνολικά ενός μόνιμου μνημονιακού καθεστώτος έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση πάνω από το 40% του πληθυσμού, που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες. Η τιμή του πετρελαίου, στα ύψη κυρίως λόγω της υπερφορολόγησης, έχει μετατρέψει τη θέρμανση σε πολυτέλεια. Το πενιχρό επίδομα θέρμανσης, για όσους το δικαιούνται, ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να καλύψει την δαπάνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ήταν 21 ευρώ το χιλιόλιτρο το 2009, έχει φτάσει σήμερα στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο (αύξηση 1.233%) και του ΦΠΑ, που είναι ο 3ος υψηλότερος στην ΕΕ, με 24%. Χώρες όπως το Λουξεμβούργο πληρώνουν για το πετρέλαιο θέρμανσης περίπου 40% πιο φτηνά!

Η επιβίωση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα του 2019 έχει μετατραπεί σε γολγοθά με θύματα τους πιο αδύναμους. Χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα και θέρμανση, τα κοψίματα ρεύματος συνεχίζονται αμείωτα . Ο αργός θάνατος που μας έχουν επιβάλλει οι μνημονιακοί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλο το χορτάτο μνημονιακό μπλοκ, έχει μετατραπεί σε κανονικό φόρο αίματος.

Φτάνει πια! Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να τσακίζουν τις ζωές μας  και να μας σκοτώνουν. Πρέπει να αντισταθούμε απέναντι σε όλη αυτή την βαρβαρότητα και καταπίεση, που εξαπλώνουν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες μνημονιακοί και εργοδότες απέναντι στην νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους μετανάστες. Να μην δεχτούμε να γίνουμε σύγχρονοι είλωτες. Να μπούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά για την ζωή και τα δικαιώματά μας. Γιατί κανείς δεν θα μας χαρίσει μία καλύτερη ζωή, αν εμείς οι ίδιοι δεν την διεκδικήσουμε.