Εργάτης καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου σοβαρά τραυματισμένος: Να βάλουμε τέλος στα μνημονιακά εγκλήματα!

Στις 20 Δεκέμβρη, εργάτης της καθαριότητας στο Δήμο Περιστερίου έπεσε από σκαλοπάτι απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι και να πέσει αναίσθητος στο έδαφος.

Δυστυχώς, οι σοβαροί – έως και θανατηφόροι – τραυματισμοί των συναδέλφων μας έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο.

Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, οι διπλοβάρδιες που κάνουν οι εργαζόμενοι για να συμπληρώσουν το πετσοκομμένο εισόδημα, η εργασία χωρίς ρεπό, ακόμη και όταν είναι σε νυχτερινή  εργασία, η 24ωρη λειτουργία υπηρεσιών (τα 2\3 των εργατικών δυστυχημάτων γίνονται είτε σαββατοκύριακα είτε στη νυχτερινή βάρδια), τα ανύπαρκτα μέσα προστασίας είναι μερικές από τις αιτίες που προκαλούν τα εργατικά δυστυχήματα. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Το παρόν και το μέλλον που μας έχουν επιβάλει κυβερνήσεις-ΕΕ-κεφάλαιο είναι να δουλεύουμε σαν ζώα για ένα κομμάτι ψωμί κάτω από άθλιες συνθήκες και η ζωή μας να μην έχει καμία αξία. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Με μαχητικούς και αποφασιστικούς αγώνες, να πετάξουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τα μνημονιακά σκουπίδια και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τα παράγει.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων