Συλλήψεις και προφυλακίσεις νέων για… βόλτα στα Εξάρχεια!

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Για ακόμα μια φορά η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν επίδειξη δύναμης σε βάρος αθώων. Αυτή τη φορά ο λόγος για τον 19χρονο Θ.Κ. και 7 ακόμα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν αναίτια στις 15 Ιουνίου στα Εξάρχεια. Τα ΜΑΤ ψάχνοντας να βρουν εξιλαστήρια θύματα για την επίθεση στη διμοιρία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το ίδιο βράδυ, “εφόρμησαν” προς την πλατεία Εξαρχείων. Την ίδια στιγμή ο Θ.Κ. βρισκόταν εκεί με φίλους του και κατέφυγαν σε παρακείμενο μαγαζί για να προστατευθούν απέναντι στο αιφνίδιο ανθρωποκυνηγητό των ΜΑΤ. Εντέλει τα ΜΑΤ στοχοποίησαν και συνέλαβαν τον Θ.Κ. μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, ακόμα και μια υπάλληλο του μαγαζιού! Χωρίς στοιχεία, στους συλληφθέντες αποδόθηκαν εξωφρενικές κατηγορίες, όπως ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, χωρίς καμία απόδειξη, και με σύμφωνη τη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν!

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, το συμβούλιο πλημμελειοδικών αποφάσισε την παράταση της κράτησης για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμα, χωρίς βέβαια να έχει οριστεί τακτική δικάσιμος, γεγονός το οποίο δεν είναι καν συμβατό με το νόμο που ορίζει τις προϋποθέσεις της προφυλάκισης.

Συλλήψεις σαν και αυτήν δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αντίθετα αποτελούν μια καλά μελετημένη τακτική της κυβέρνησης. Και αυτό το συμβάν επιβεβαιώνει ότι η αστική τους δικαιοσύνη είναι ταξική: υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών, τους μπάτσους-δολοφόνους του Ζακ, τους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, την ίδια στιγμή που καταδιώκει και χτυπάει αγωνιστές, συνδικαλιστές, πρόσφυγες, μετανάστες και κάθε κατατρεγμένο. Κατά την μνημονιακή περίοδο γίνεται μια συνολικότερη προσπάθεια από τις κυβερνήσεις να οικοδομήσουν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με κύριους πυλώνες τα ΜΑΤ, έναν αυτονομημένο δικαστικό μηχανισμό και με τις χαλκευμένες κατηγορίες μπάτσων-δικαστών. Ιδιαίτερα χτυπάνε τη νεολαία, για να τρομοκρατήσουν και να απομακρύνουν από τη συμμετοχή στο κίνημα και στους αγώνες, στις κοινωνικές εκρήξεις και εξεγέρσεις που έρχονται, για να αλυσοδέσουν χιλιάδες νέων με κατηγορίες, καταδίκες, φακέλωμα.

Μέσα στο μνημονιακό παραλήρημα, ξεπερνούν διαρκώς κάθε όριο αντιδραστικότητας. Με την εφαρμογή των τρομονόμων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή, τις διώξεις και τις φυλακίσεις, τις εξοντωτικές και πρωτοφανείς τιμωρίες από το δικαστικό σύστημα ενάντια σε εργαζόμενους (10 χρόνια φυλακή στην καθαρίστρια, εξωφρενικές αντεργατικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου κ.λπ.), οι μνημονιακές κυβερνήσεις στοχεύουν στο να τρομοκρατηθεί και να κρατηθεί σε διαρκή ομηρία το κίνημα και οι αγωνιστές και να βρίσκονται κάτω από τη διαρκή καταστολή του φόβου οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν αλλιώς την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος, που οδηγείται σε παροξυσμό και θα τροφοδοτηθεί περαιτέρω από τις προσεχείς εκρήξεις της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Ενόψει μάλιστα των εκλογών, υπάρχει μια έξαρση του δόγματος “νόμος και τάξη”, της δήθεν καταπολέμησης της “ανομίας” (εννοούν βέβαια τους αγώνες και το κίνημα), τόσο από την πλευρά του Μητσοτάκη/ΝΔ όσο και από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει και τους κινδύνους για μια ακόμα βαθύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οφείλουμε να μην μένουμε αμέτοχοι! Με ενωτικούς και μαχητικούς  αγώνες, να σταματήσουμε τις διώξεις και να δοθεί ένα έναυσμα για την ανατροπή του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της εργασιακής ζούγκλας και συνολικότερα του μνημονιακού καθεστώτος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση τους, την απόσυρση των εντελώς άδικων, ανυπόστατων κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί. Με μαχητικές μορφές πάλης, με ένα ταξικό ενιαίο μέτωπο, να καταφέρουμε να μην μείνει κάνεις απροστάτευτος απέναντι στην καταστολή, τις διώξεις και τη φυλακή. Να παλέψουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενάντια στο μνημονιακό φασισμό, τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρετούν.

Καμία επιπλέον μέρα προφυλάκισης για τους συλληφθέντες. 

Όχι στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και των σκευωριών μπάτσων-δικαστών.

Κάτω οι τρομονόμοι.

Κάτω η χούντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονιακών δυνάμεων.