Κάτω η καταστολή του γαλλικού κράτους. Νίκη στην εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας στη Γαλλία!

Νίκη στην εξέγερση των εργαζομένων και της νεολαίας στη Γαλλία!

Κάτω ο σύγχρονος Βοναπάρτης, Μακρόν!

Να μπει τέρμα εδώ και τώρα στην καταστολή του γαλλικού κράτους!

Τις τελευταίες εβδομάδες στη Γαλλία έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις η κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν. “Καρδιά” αυτών των μαχητικών κινητοποιήσεων αποτελεί το κίνημα των “Κίτρινων Γιλέκων”. Από τις πρώτες μαζικές κινητοποιήσεις στο κέντρο του Παρισιού και των μεγάλων πόλεων, αυτές πήραν μαχητικά χαρακτηριστικά, με συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, με τη χρήση οδοφραγμάτων κ.α. Η καταστολή έχει ξεπεράσει κάθε όριο: χρήση πλαστικών σφαιρών, αύρες, έφιππη αστυνομία(θυμίζοντας σκηνές βγαλμένες από τον 19ο αιώνα), εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών (μόνο το πρωί της 8/12 έγιναν πάνω από 1000 προσαγωγές), δεκάδες τραυματίες στην εντατική και ως επιστέγασμα της κατασταλτικής μανίας του γαλλικού κράτους, 4 νεκροί διαδηλωτές(τόσοι έχουν αναφερθεί επίσημα, με τον πραγματικό αριθμό να μένει να εξακριβωθεί).

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι φοιτητές άρχισαν να ενισχύσουν μαζικά το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και με καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία κια σχολές. Αυτή η κατάσταση οδήγησε σε πάρα πολλές συλλήψεις μαθητών από την Αστυνομία (πάνω από 700 προσαγωγές και 150 συλλήψεις μαθητών στις 6/12). Η εικόνα όμως από ένα σχολείο, στο προάστιο του Παρισιού, Μαντ Λα Ζολί, αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πρόσωπο της καταστολής στη Γαλλία, σε πλήρη σύμπλευση με την ευρύτερη αντιδημοκρατική αναδίπλωση που πραγματοποιείται σε ολόκληρη την ΕΕ. Έχουν καταγραφεί σε βίντεο δεκάδες μαθητές στο προαύλιο του σχολείου, γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, σαν σε εκτελεστικό απόσπασμα, με πολυάριθμους οπλισμένους αστυνομικούς τριγύρω. Οι μαθητές στη Γαλλία δεν πτοήθηκαν από τις συλλήψεις και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά, απέναντι στη κυβέρνηση. Δυναμικούς αγώνες πραγματοποιεί και οι φοιτητές με μαζικές συνελεύσεις και καταλήψεις σχολών.

Η σκληρή καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στις πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης, τις οποίες επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία, όμοιες με τις πολιτικές μνημονίων που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Όταν οι μάζες των καταπιεσμένων και της νεολαίας αντιδρούν και εξεγείρονται ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, το μόνο που απομένει στις κυβερνήσεις είναι η επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Ίδια είναι και η καταστολή σε Βέλγιο και Ολλανδία όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις των “Κίτρινων Γιλέκων” το Σάββατο 8/12.

Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να φοβίζει ή να τρομοκρατεί την νεολαία, αλλά να μας εξοργίζει και να μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Τα γεγονότα της Γαλλίας μας δείχνουν το δρόμο της εξέγερσης. Αυτή την επιλογή χρειάζεται να κάνουμε νεολαία και εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αν θέλουμε να ξεμπερδεύουμε από το μαύρο παρόν και μέλλον των μνημονίων διαρκείας.

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο λαό και τη νεολαία της Γαλλίας που ξεσηκώνεται και εξεγείρεται ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση Μακρόν και την ΕΕ. Ήδη η φλόγα της εξέγερσης εξαπλώθηκε στο Βέλγιο και στην Ολλανδία και αναμένεται να εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με συνελεύσεις και καταλήψεις διαρκείας να εμπνευστούμε από τους αγώνες στη Γαλλία και να ανάψουμε τη φλόγα της εξέγερσης και στην Ελλάδα. Με κοινούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες σε Γαλλία, Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη να διαλύσουμε τη χούντα της ΕΕ, των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων και των πολυεθνικών εταιρειών, που επιβάλλεται πάνω στους λαούς της Ευρώπης.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ