Νεκρός 65χρονος εργάτης που έπεσε από το «Κόκκινο Σπίτι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκη

Τα εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες δεν έχουν τέλος

Να σταματήσουμε τα μνημονιακά εγκλήματα!

Ακόμη ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών που καθημερινά οδηγούν σε εγκλήματα/δολοφονίες εργαζομένων. 65χρονος εργάτης, κατά την διάρκεια εργασιών στο «Κόκκινο Σπίτι», που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπεσε από τον τέταρτο όροφο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατά την διακομιδή του από κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», κατέληξε πριν καν φτάσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Κύριοι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του 65χρονου εργάτη δεν είναι άλλοι από την άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους εργοδότες. Ενώ καθημερινά διατυμπανίζουν το «τέλος των μνημονίων», την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ένα σωρό άλλα ψέμματα, συντηρούν και ενισχύουν το μνημονιακό καθεστώς με αποτέλεσμα η λίστα των νεκρών συναδέλφων μας όλο και μεγαλώνει.

Πρέπει να βάλουμε επιτέλους ένα φρένο σε αυτή την κοινωνική καταστροφή και στις καθημερινές δολοφονίες συναδέλφων μας εργατών. Ο μόνος τρόπος για να επιβάλουμε τα δικά μας συμφέροντα και την επιβίωσή μας, είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες μας μέχρι την ανατροπή και της άθλιας μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την διάλυση του μνημονιακού καθεστώτος και την επιβολή της Κυβέρνησης των Εργαζομένων.

ANTEΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ