Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τις συκοφαντικές αναρτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Σε δύο αναρτήσεις που υπάρχουν στις παρακάτω ιστοσελίδες του ΠΡΙΝ (του Γιάννη Ελαφρού, http://prin.gr/?p=21838) και του ΕΕΚ (του Θόδωρου Κουτσουμπού, https://eek.gr/index.php/politics/5836-83i-deth-ergatiko-kinima-aneksartito-apo-tis-ypotagmenes-se-kratos-kai-kefalaio-grafeiokraties) υπάρχουν κάποια σημεία που διαστρεβλώνουν σοβαρά την πραγματικότητα, φτάνοντας στο όριο μιας ευθείας επίθεσης ενάντια στην οργάνωσή μας.

Συγκεκριμένα στο παραπάνω άρθρο του ΠΡΙΝ αναφέρεται: «Το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ΓΣΕΕ–ΕΚΘ και ΑΔΕΔΥ θα επαναλάβουν τη θλιβερή σύναξη στο Άγαλμα Βενιζέλου. Σε μια χωριστική κίνηση, με κομματικά κριτήρια και χωρίς λογική ρήξης και προοπτικής, η ΛΑΕ, ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και η ΟΚΔΕ καλούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας». Είναι απαράδεκτη η αναφορά του αρθρογράφου σε κάποια (ασαφή) «κομματικά κριτήρια» και σε «χωριστική συγκέντρωση». Τι θέλει να μας πει; Ότι στην Αγ. Σοφίας είναι οι «κομματικοί» ενώ στην Καμαρά οι «ενωτικοί» που δεν ενδιαφέρονται για κανένα «κομματικό συμφέρον»; Πραγματικά, έλεος…

Ακόμα περισσότερο διαστρεβλώνονται τα πραγματικά γεγονότα στο άρθρο στην ιστοσελίδα του ΕΕΚ, όπου αναφέρεται: «Tο μπλοκ ΛAE/META, ΣEK, OKΔE, ΔEA, συγκέντρωσε περί τα 350 άτομα. Αρχικά είχε σταθεί στη συμβολή Aγ. Σοφίας και Eγνατίας – αρκετά μακριά από το μπλοκ της Kαμάρας, αρκετά κοντά στη γραφειοκρατία. (Πάντως, η παλιά συνήθειά τους να πηγαίνουν στη συγκέντρωση του EKΘ/ΓΣEE/AΔEΔY κοστίζει πολύ και φρόντισαν να εμφανιστούν ‘ανεξάρτητοι’). Όταν είδαν το μπλοκ της Kαμάρας να πλησιάζει ξεκίνησαν, παραμέρισαν λίγο στην Tσιμισκή, μάλλον περιμένοντας τα ‘συνδικάτα’, δηλαδή την γραφειοκρατία της ΓΣEE/AΔEΔY και μετά κινήθηκαν προς την ΔEΘ. Mόλις αυτοί έφυγαν από τη γωνία Aγ. Σοφίας και Eγνατίας τον χώρο κατέλαβαν αστραπιαία τα MAT για να ‘προστατεύσουν’ τη ΓΣEE/AΔEΔY από τον κόσμο της Kαμάρας!». Εδώ πια περνάμε στη σφαίρα της μυθοπλασίας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι τα μπλοκ της ΛΑΕ και της ΟΚΔΕ, που είχαν συγκεντρωθεί Εγνατίας με Αγ. Σοφία, κινήθηκαν προς το αμερικάνικο προξενείο και εν συνεχεία από την Τσιμισκή στο χώρο της ΔΕΘ. Η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ποτέ δεν βρέθηκε στον δρόμο με το μπλοκ που αναφέρει η ανωτέρω ανακοίνωση (είναι ερωτηματικό αν διαδήλωσαν οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ). Η μεζούρα του αρθρογράφου, που μας βρίσκει «αρκετά μακριά από την Καμάρα, αρκετά κοντά στη γραφεοκρατία» είναι πραγματικά αστεία, εκφυλίζει κάθε συζήτηση. Και τι να πει κανείς για την ανακάλυψη ότι τάχα… φροντίσαμε να εμφανιστούμε ως ανεξάρτητοι, επειδή πληρώναμε κάποιο βαρύ κόστος, σύμφωνα με τον ανωτέρω δημοσιολόγο! Θέλει να μας πει ο αρθρογράφος ότι οι χώροι και οι οργανώσεις της Καμάρας χαίρουν άκρας πολιτικής και οργανωτικής υγείας; Λίγη σεμνότητα, λίγη περισσότερη προσοχή στην πραγματική κατάσταση των δυνάμεων που αναφέρονται στο εργατικό κίνημα, δεν θα έβλαπτε κανέναν.

Για την ουσία του θέματος: Η ΟΚΔΕ απομακρύνθηκε από την συγκέντρωση του ΕΚΘ μετά την στάση της ηγεσίας του στο δημοψήφισμα και τον ελεεινό εκφυλισμό αυτών των δυνάμεων (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ). Ωστόσο, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αυτός ο διαχωρισμός δεν αρκεί από μόνος του, έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα της ενότητας του εργατικού κινήματος.

Οι οργανωτικές αλλά κυρίως οι πολιτικές αδυναμίες της Άκρας Αριστεράς και οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις που κάνουν εδώ και χρόνια, δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το ενισχύουν. Την άποψη της ΟΚΔΕ την ήξεραν όλες οι αριστερές οργανώσεις που συμμετείχαν στα ραντεβού που είχαν προηγηθεί (και είναι απαράδεκτο αν την διαστρεβλώνουν ή αν δεν είχαν φροντίσει να ενημερωθούν γι’ αυτή, πριν επιτεθούν και στην ΟΚΔΕ). Που είναι ότι έπρεπε και πρέπει να τηρούνται αυστηρές αποστάσεις από τις επίσημες συγκεντρώσεις της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Η άποψή μας, όπως αναρτήθηκε και σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας (https://www.okde.gr/archives/7950), έλεγε ότι «ο κοινός βηματισμός των αγωνιστικών δυνάμεων του κινήματος είναι απαραίτητος για να δοθεί ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στην άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και παλέψαμε για αυτό το σκοπό στα ραντεβού που υπήρξαν. Για εμάς είναι δεδομένο ότι πρέπει να αποτυπώνονται ορθά οι απόψεις και στάσεις όλων των δυνάμεων και όχι να υπάρχει επανειλημμένα διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων. Δεν γνωρίζουμε από που υπάρχει η αντίθετη ενημέρωση ή αν εξυπηρετεί κάποια σκοπιμότητα ζητάμε όμως την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε όλες τις ιστοσελίδες, άρθρα κ.λπ που εμφανίζουν την ΟΚΔΕ ότι συμπορεύτηκε με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ