Τετάρτη 30/5 όλοι στην απεργία! Να σπάσουμε την αντεργατική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ-Να ανασυγκροτήσουμε τους αγώνες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ 30η ΜΑΗ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αθήνα: 10:30 Πολυτεχνείο (Πατησίων με Στουρνάρη)

Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Ιωάννινα: 10:00 στο Εργατικό Κέντρο

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και η αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα. Για να κρατηθεί στην εξουσία, εκτελεί πειθήνια και πρόθυμα τις κανιβαλικές νεοφιλελεύθερες ορέξεις των ιμπεριαλιστών δανειστών, ψηφίζοντας συνεχώς μέτρα που μας μετατρέπουν από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Οχτώ χρόνια έχουν περάσει από το 1ο Μνημόνιο και το σύνολο των εργαζομένων βλέπουν έναν οδοστρωτήρα να περνά από πάνω τους, με μπαράζ απολύσεων, μειώσεων μισθών και συντάξεων, φόρων και με την εργοδοτική τρομοκρατία να μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα. Την κατάσταση αυτή, που επέβαλαν σε συνεργασία με ΕΕ–ΔΝΤ όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ολοκληρώνει η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ. Μετατρέποντας το μαζικό λαϊκό ΟΧΙ σε ΝΑΙ, υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο ένα Διαρκές Μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει αμέτρητα μέτρα: αντιασφαλιστικό έκτρωμα, διαρκείς μειώσεις συντάξεων, φορολογικός νόμος, «κόφτης», πλειστηριασμοί, πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΚΟ, υποδομές, εκτάσεις κ.λπ.), εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα κοράκια, αύξηση ΕΝΦΙΑ, το σοβαρό χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας (που η εργατική τάξη έχει κατακτήσει με τίμημα ακόμα και το ίδιο το αίμα της) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Τώρα, με το κλείσιμο τις 4ης αξιολόγησης, ετοιμάζουν νέα μέτρα, ένα επικαιροποιημένο Μνημόνιο, που θα βυθίσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα στα τάρταρα. Ο Τσίπρας και η συμμορία του έχει το θράσος να μιλάει για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, την στιγμή που είναι ολοφάνερο ότι η θηλιά του χρέους και η σκληρή «μεταμνημονιακή» εποπτεία παγιώνονται για δεκαετίες. Το προσχέδιο της συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Δέσμευση για αιματοβαμμένα πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022.

  • Εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και όλων τω μνημονιακών νόμων για «πολλά χρόνια».

  • Να παραμείνει η ρήτρα για μείωση του αφορολόγητου πριν από το 2020.

  • Νέα μείωση συντάξεων έως και 18% με τον λεγόμενο επαναϋπολογισμό και την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» που θα αφορά όλους τους συνταξιούχους. Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ από 1/1/2019.

  • Αλλαγή στο αφορολόγητο από το 2020 (ίσως και το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) που σημαίνει αφαίρεση περίπου έναν με ενάμισι μισθό από όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους Εξίσωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών και διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

  • Κατάργηση (από τον Ιούνιο του 2018) του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου (όπου δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη).

  • Αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές κατασχέσεις για χρέη και στην εφορία.

  • Περαιτέρω διάλυση του Δημόσιου τομέα, με την εφαρμογή της αξιολόγησης, των μετατάξεων/απολύσεων και τω ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυβέρνηση υπόσχεται να καταθέσει και να ψηφίσει πολυνομοσχέδιο πριν από το Eurogroup στις 21 Ιουνίου, που θα κλείνει οριστικά τουλάχιστον 78 από τα τουλάχιστον 88 προαπαιτούμενα της τετάρτης αξιολόγησης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: το ξήλωμα του νόμου Κατσέλη, τα «εργασιακά» με στόχο την κατάργηση της δυνατότητας των εργατικών συνδικάτων να προσφεύγουν μονομερώς στη Διαιτησία, η μονιμοποίηση της υπονόμευσης/κατάργησης των σσε (μέσω των «μηχανισμών ελέγχου» για την εφαρμογή τους κ.ά.) – και οι προκλητικά χαριστικές φοροαπαλλαγές και η νομική ασυλία, που ζητάνε τα κερδοσκοπικά funds για να προβούν σε αγορές δανείων από τις τράπεζες αλλά και ακινήτων στους διενεργούμενους μαζικά πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Την ίδια στιγμή, οι Συριζαίοι εμπαίζουν και επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό με το «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης»!

Τα μέτρα που εφαρμόζει και τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση είναι πολεμικού χαρακτήρα ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και όλη η συμμορία του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ», όλη η αστική τάξη μας εμπλέκουν όλο και περισσότερο στη δίνη των τεράστιων ανταγωνισμών και του πολέμου στην περιοχή μας. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε γέφυρα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–Ισραήλ για τις επεμβάσεις στη Συρία και τα σχέδια ενάντια στο Ιράν. Συμμαχούν με το Ισραήλ (τον σφαγέα των Παλαιστινίων, Λιβανέζων, Σύριων) και την αιματοβαμμένη δικτατορία της Αίγυπτου. Η ελληνική αστική τάξη και τα άθλια επιτελεία της για μια ακόμα φορά προσδοκούν οφέλη από τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές, μη διστάζοντας να θυσιάσουν τον ελληνικό λαό, ως κρέας για τα κανόνια, συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, ως θεματοφύλακας των ιμπεριαλιστών στην περιοχή (ιδιαίτερα απέναντι στην Τουρκία).

Να σπάσουμε την αντεργατική «Κοινωνική Συμμαχία» των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ

Να ανασυγκροτήσουμε τους αγώνες μας

Η άθλια, επί της ουσίας μνημονιακή γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ δημιουργεί την λεγόμενη «Κοινωνική Συμμαχία», μαζί με εργοδοτικές οργανώσεις (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Τεχνικό Επιμελητήριο κ.λπ.). Έχει διπλό στόχο: α) Να ενισχύσει την προσπάθεια των «παλιών» μνημονιακών (ΝΔ, απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) να επανέλθουν στην εξουσία. β) Να εκφυλίσει κάθε έννοια ανεξάρτητης οργάνωσης και δράσης της εργατικής τάξης, ακόμα και των ίδιων των συνδικάτων ως οργανώσεων για τα συμφέροντα των μισθωτών. Στα πλαίσια των δράσεων της χρησιμοποιήσει και την Γενική Απεργία. Μόνο και μόνο για να διασώσουν την παρουσία τους στο πολιτικό σκηνικό και τις καρέκλες του μηχανισμού τους, οδηγούν τα ίδια τα συνδικάτα σε πλήρη παρακμή και αποσύνθεση. Μας παραδίδουν κρέας για τα κανόνια κάθε μαυραγορίτη επιχειρηματία, έχουν διαλέξει το στρατόπεδο των Μνημονίων, της δικής μας υπερεκμετάλλευσης, φτώχειας και εξαθλίωσης. Η προδοσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, γιατί συντελείται σε μια περίοδο που το ελληνικό κεφαλαίο και τα επιτελεία του προσπαθούν να επιβάλλουν μια βίαιη προσαρμογή της εργατικής τάξης σε ένα νέο καθεστώς εκμετάλλευσης όπου κυριολεκτικά δεν θα υπάρχει εργατικό δικαίωμα και πραγματικός μισθός.

Είναι εντελώς αδιέξοδη και καταστροφική η πολιτική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, που μόνο σχέδιο έχει να σπείρει την ηττοπάθεια και μοιρολατρία (αποδεχόμενο ότι υπάρχει… ανάπτυξη!), να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους, να επιτεθεί με τον πιο χυδαίο τρόπο σε οτιδήποτε δεν ελέγχει – την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ πρωτοστατεί στα αστικά συνθήματα για «υπεράσπιση των συνόρων», «εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα» κ.λπ. καλώντας τους εργαζόμενους να αφήσουν ουσιαστικά στην άκρη τα ταξικά συμφέροντά τους, να πολεμήσουν για να προστατέψουν την ελληνική αστική τάξη και τον ίδιο τον καπιταλισμό.

Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με «ανεξάρτητες ταξικές» ασυναρτησίες ή εκλογικίστικες συμμαχίες, όπως κάνει ένα μεγάλο μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Χρειάζεται ένα σχέδιο αγώνων, για την αντεπίθεσή μας. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην Απεργία, ως δικό μας όπλο και μορφή πάλης. Να ξεπεράσουμε έμπρακτα και να τσακίσουμε την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να υπερασπίσει τα συμφέροντά της.

Τα μέτρα είναι δεδομένο ότι θα τα στηρίξουν όλοι οι παλιοί και νέοι μνημονιακοί που για άλλη μια φορά μας στέλνουν πρόβατα στην σφαγή. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε άμεσα. Όλοι οι από πάνω και οι γραφειοκράτες έχουν διαλέξει το στρατόπεδο των μνημονιών της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η μόνη  διέξοδος είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην ενότητα και αυτοοοργάνωσή μας, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να οργανώσουμε Γενική Απεργία Διαρκείας, για να απαλλαγούμε μια και καλή από τα Μνημόνια και όλους αυτούς που τα υπηρετούν. Η οργάνωσή μας είναι ο μόνος τρόπος για να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια του κεφαλαίου και να αποφύγουμε την εμπλοκή μας στον πόλεμο. Να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς, για να διώξουμε τους ιμπεριαλιστές, να ανατρέψουμε τις αντιδραστικές άρχουσες τάξεις. Σε μια διεθνή προοπτική ενάντια στην κρίση του κεφαλαίου και τους πολέμους του ιμπεριαλισμού, να αντιτάξουμε μια διεθνή εξέγερση για την ανατροπή του καπιταλισμού. Το σύνθημα Σοσιαλισμός ή Θάνατος είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνας παντού, για να φύγουν παλιοί και νέοι Μνημονιακοί. Να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.
  • Έξω τώρα από τη δικτατορία του Ευρώ και της ΕΕ. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη.
  • ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και το ΝΑΤΟ του Θανάτου. Όχι σε Εξοπλισμούς και συμμαχίες με Αίγυπτο–Ισραήλ.
  • Ενάντια σε εθνικισμό και πόλεμο – Διεθνισμός των Εργατών και των Λαών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ