ΣΣΠ: Να αθωωθούν Ηριάννα, Περικλής και Τ. Θεοφίλου. Συγκεντρώσεις στα δικαστήρια 10-11/5

Κάτω οι σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής και το κράτος έκτακτης ανάγκης

Να αθωωθούν Ηριάννα, Περικλής και Τ. Θεοφίλου

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (Λουκάρεως)

Πέμπτη 10/5, 9:00: Εκδίκαση έφεσης Ηριάννας και Περικλή

Παρασκευή 11/5, 9:00: Εξέταση της αίτησης αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τ. Θεοφίλου

Με ανύπαρκτα στοιχεία καταδικάστηκε και ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου. Στο δικαστήριο κανένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε, δεν υπήρχε στοιχείο ενοχής του παρά μόνο ένα καπέλο, το οποίο δεν ήταν στα αρχικά ευρήματα της ληστείας. Τον Ιούλιο του 2017, μετά από 5 χρόνια φυλάκισης, αθωώθηκε. Πρόσφατα αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «εντελώς τυχαία» πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής, έκανε αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου, με αποτέλεσμα, ο Τ. Θεοφίλου να κινδυνεύει να ξαναμπεί στην φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες.Η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται στη φυλακή μετά από ένα ρεσιτάλ στημένων κατηγοριών για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Μια σκευωρία κατασκευασμένη από την αντιτρομοκρατική με ανεπαρκή στοιχεία, ένα «μερικό» δείγμα DNA, όπλα που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί και «μάρτυρες» που δεν κατέθεσαν ποτέ. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως οι δύο είναι μέλη της ΣΠΦ, καταδικάζοντας τους σε 13 χρόνια φυλάκισης, ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για συμμετοχή τους σε κάποια ενέργεια. Αυτή η αστική δικαιοσύνη επέλεξε στις 2 αιτήσεις αποφυλάκισης πως η Ηριάννα και ο Περικλής δεν μπορούν να είναι έξω από τη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση καθώς μπορεί να τελέσουν «νέα εγκλήματα».

Οι δύο περιπτώσεις είναι ενδεικτικές για την εφαρμογή των τρομονόμων (187 και 187Α). Με βάση αυτόν, κάθε παράνομη ενέργεια αν αποδοθεί σε ιδεολογική πράξη ή σε ιδεολογία που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς, η ποινή είναι πολλαπλάσια, εξοντωτική και τιμωριτική (πρόσφατη καταδίκη για την υπόθεση στο Βελβεντό κ.α.). Έτσι, η δικαιοσύνη καταδικάζει όχι μόνο πράξεις αλλά ιδεολογίες ακόμα και κοινωνικές/συγγενικές σχέσεις με ποινές εξοντωτικές και ένα καθεστώς διαρκούς ομηρίας για να τρομοκρατήσει την νεολαία και τους αγωνιστές.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης ταξικής, εχθρικής προς τους εργαζόμενους, την νεολαία και τους αγωνιστές και πιστή στις υπηρεσίες του κεφαλαίου (αθώωση φασιστών, εμπόρων ναρκωτικών κ.α.). Όμως, οι τελευταίες αποφάσεις της σηματοδοτούν ότι έχουμε περάσει στην εποχή της αντιδραστικής λύσσας ανάλογη του μετεμφυλιακού και χουντικού κράτους που έχει αναστηθεί την περίοδο των μνημονίων.

Καθήκον μας σαν νεολαία είναι να σταματήσουμε τα σχέδια τους για διαρκή ομηρία των αγωνιστών. Πρέπει να αντισταθούμε στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και διώξεις τους να μην μείνουν αναπάντητες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και ευρύτερα η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις στα δικαστήρια. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να υπερασπιστούμε την αθωότητά τόσο της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. όσο και του Τάσου Θεοφίλου. Με τους αγώνες μας να σταματήσουμε τις διώξεις και να δοθεί έναν έναυσμα για ανατροπή του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της εργασιακής ζούγκλας, των μνημονίων. Με την αλληλεγγύη μας και με μαχητικές μορφές πάλης θα καταφέρουμε να μην μείνει κάνεις αγωνιστής απροστάτευτος απέναντι στην καταστολή, τις διώξεις και τη φυλακή.

  • Καμία μέρα παραπάνω στη φυλακή Ηριάννα, Περικλής και Τάσο Θεοφίλου
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι σκευωρίες μπάτσων – δικαστών
  • Κατάργηση των τρομονόμων
  • Αγώνας για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των μνημονίων

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html