ΠΑ.Σ.Ε. Vodafone: Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην μονομερή αλλαγή των συμβάσεων τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2018

Οι εργαζόμενοι της Vodafone αντιστέκονται στην μονομερή αλλαγή των συμβάσεων τους

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σε κεντρικό κατάστημα της εταιρείας στην Αθήνα προχώρησαν το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 οι εργαζόμενοι της Vodafone.

Κλιμάκιο του Επιχειρησιακού Σωματείου με εργαζόμενους βρέθηκε έξω από το κατάστημα της Vodafone στην οδό Σταδίου (πλησίον της πλ. Συντάγματος) και μοίρασε ανακοινώσεις ενημέρωσης στους διερχόμενους ενώ διάβαζε και σχετικό κείμενο από μικροφωνική.

Οι εργαζόμενοι δημοσιοποιούν και καταγγέλλουν την προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας να αποψιλώσει τα δικαιώματα των παλαιών εργαζομένων και χωρίς την αποδοχή τους να τους αλλάξει τις συμβάσεις εργασίας τους. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση αποδυναμώνει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης για υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζομένους στην εταιρεία.

Επίσης, με αυτή την εξέλιξη η διοίκηση της εταιρείας παρακάμπτει κάθε θεσμική διαδικασία και προσπαθεί να επιβάλλει την αποθέωση του «διευθυντικού δικαιώματος» και ασυδοσίας απέναντι σε κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Να σημειωθεί ότι η Vodafone παραμένει σταθερά στην πρώτη 10άδα επιχειρήσεων στη χώρα με υψηλό δείκτη κερδοφορίας. Παρ’ όλα αυτά την τελευταία 10ετία μειώνει συνεχώς τον αριθμό εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας και επεκτείνει τις εργασιακές σχέσεις «επινοικιαζόμενης» εργασίας με τους κατώτερους δυνατούς μισθούς.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο εργαζομένων Vodafone έχει αναρτήσει αναλυτική ανακοίνωση με τις θέσεις του εδώ.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ