Παλαιστίνη: Νέο αιματοκύλισμα από το σιωνιστές δολοφόνους του Ισραήλ (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Η μέρα της 30ης Μαρτίου θεωρείται ως «Ημέρα Γης» για τους Παλαιστίνιους, καθώς εκείνη τη μέρα το 1976 είχε ξεκινήσει ένας νέος εκτοπισμός τους από το Ισραήλ και η εξέγερσή τους για ν’ αντισταθούν πνίγηκε στο αίμα το 1976.

Στη φετινή επέτειο, παλαιστινιακές οργανώσεις ξεκίνησαν μια εκστρατεία διάρκειας έξι εβδομάδων, με όνομα «πορεία της επιστροφής», στην οποία εκατοντάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλώνουν στα σύνορα με το Ισραήλ για την επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών από τα οποία εκδιώχθηκαν το 1976. Ήδη στην Παλαιστίνη υπάρχει εδώ και μήνες μεγάλος αναβρασμός, αφού το Δεκέμβρη οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη χώρα που μετέφερε την πρεσβεία της στη διχοτομημένη Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ολόκληρη ως ισραηλινή. Ενώ παραμένει φυλακισμένη και δικάζεται 16χρονη σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα ΑχέντΤαμίμι (συνελήφθη επειδή χαστούκισε και στη συνέχεια έσπρωχνε και κλωτσούσε ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος μία ώρα νωρίτερα είχε πυροβολήσει με πλαστική σφαίρα τον ξάδελφό της). Οι δολοφονικές προκλήσεις των ισραληνινών δυνάμεων κατοχής της Παλαιστίνης είναι διαρκείς .

Στην «πορεία της επιστροφής», μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, με ολόκληρες οικογένειες να διαδηλώνουν στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, το Ισραήλ διέταξε γύρω στους 100 εκτελεστές στα σύνορα να πυροβολήσουν το πλήθος, με αποτέλεσμα μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 17 Παλαιστινίων διαδηλωτών ενώ 1400 έχουν τραυματιστεί!

Για αυτό το έγκλημα δεν είναι υπεύθυνο μόνο το αιμοσταγές σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, αλλά και οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, που με την πολιτική Τραμπ στη Μ. Ανατολή στηρίζουν ανοιχτά το Ισραήλ και αναβαθμίζουν τον ρόλο του. Το Ισραήλ, εξοπλισμένο σαν αστακός, είναι απαραίτητο για τα σχέδια των ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν (βασικός αντίπαλος του Ισραήλ στην περιοχή) και ήδη γίνονται τεράστιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις επί της Συρίας.

Η συμμαχία του ελληνικού καπιταλισμού και της κυβέρνησης Τσίπρα με το κράτος σφαγέα του Ισραήλ (στρατιωτικές ασκήσεις, ενεργειακές συμφωνίες κ.λπ.), σε κοινό «άξονα»    (Αίγυπτος -Ισραήλ-Ελλάδα)     με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής και σε μια προσπάθεια να γίνουν το «πρωτοπαλίκαρο» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τους κάνει επίσης συνένοχους στο έγκλημα.

Απέναντι σε αυτά τα εγκλήματα, η μόνη ηχηρή απάντηση είναι η αλληλεγγύη των λαών. Είναι καθήκοντων εργαζομένων και της νεολαίας να κινητοποιηθούμε αλληλέγγυοι με τους Παλαιστίνιους, αλλά και για να σταματήσει ένας νέος κύκλος πολέμων και αιματοχυσίας στη Μ. Ανατολή, που πυροδοτούν πρωτίστως τα σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ