Η άποψη μας: Διεφθαρμένοι ως το μεδούλι

Διεφθαρμένοι ως το μεδούλι

Από την στήλη “Η άποψη μας” της Εργατικής Πάλης Μαρτίου 

Σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση της Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της, η περιουσία τους φτάνει περίπου τα 4 εκατ. δολάρια. Είναι δηλαδή αρκετά πλούσιοι και επιπλέον έχουν σπίτι στη Γλυφάδα. Παρ’ όλα αυτά η Αντωνοπούλου ελάμβανε μηνιαίο επίδομα 1000 ευρώ για έξοδα κατοικίας! Όχι μόνο η καταδίκη, αλλά και ο εξευτελισμός είναι αυτονόητος για την κυρία ακαδημαϊκό και Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μαζί με τον σύζυγό της, επίσης ακαδημαϊκό και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η παραίτησή τους (αν και προσπάθησαν να την αποφύγουν, με τη δικαιολογία ότι δεν έκαναν κάτι παράνομο, αφού το επίδομα προβλεπόταν από τον νόμο!) δεν τους σώζει από την αηδία και τη χλεύη των λαϊκών και εργατικών μαζών. Αυτοί που βάζουν οικονομικά κριτήρια ακόμη και για το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, χωρίς ντροπή εισέπρατταν 1000 ευρώ μηνιαίως (είχαν ήδη εισπράξει 27.000 ευρώ) αν και εκατομμυριούχοι!

Υποκριτές και Φαρισαίοι

Ο Τσίπρας έσπευσε να καλύψει το γεγονός, αποδεχόμενος τις παραιτήσεις και κάνοντας πάλι αναφορά στο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν χωράνε στις «ηθικές αξίες της παράταξής του»! Αλλά ποιες είναι οι ηθικές αξίες του Τσίπρα και του κόμματός του;

– Αυτές που διατήρησαν όλα τα μνημόνια, τα οποία θα έσκιζε και θα καταργούσε με έναν νόμο και ένα άρθρο.

– Αυτές που έφεραν νέα μνημόνια, 3ο και 4ο

– Αυτές που αυτή η άθλια κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, στηρίζει με τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ (που θα καταργούσε!) για να καταστείλει τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.

– Αυτές με τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά) πέρασε νόμο που δημιουργεί τεράστια εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία.

– Αυτές που αύξησαν ακόμη περισσότερο τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού και μεγάλωσαν τον πλούτο και τα προνόμια των καπιταλιστών και των κάθε είδους παράσιτων και μαυραγοριτών.

– Αυτές που ξεπουλούν – σαν ακραίοι νεοφιλελεύθεροι – όλη τη δημόσια περιουσία και καταστρέφουν κάθε προοπτική για ανάπτυξη της οικονομίας.

– Αυτές που παίρνουν τα σπίτια του κόσμου για να τα προσφέρουν «έναντι πινακίου φακής» στα κάθε λογής κοράκια και τα «χέρια κάθε τραπεζίτη», ενώ υπόσχονταν το ακριβώς αντίθετο.

– Αυτές που το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού μέσα σε μια νύχτα το έκαναν ΝΑΙ, μαζί με τη συμμορία των «Μένουμε Ευρώπη», των παλιών μνημονιακών και του Πρ. Παυλόπουλου.

– Αυτές με τις οποίες στην πρόσφατη επίσκεψή του εγκωμίασε και έγλειψε τον Τραμπ, ίσως τον πιο αντιδραστικό Πρόεδρο των ΗΠΑ.

– Αυτές για τις οποίες όλοι οι ιμπεριαλιστές (ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον Τσίπρα και την κυβέρνηση.

– Αυτές που οδηγούν στη συμμετοχή της Ελλάδας στον αντιδραστικό πολεμικό άξονα, μαζί με το σιωνιστικό Ισραήλ και την αιματοβαμμένη δικτατορία του στρατηγού Σίσι στην Αίγυπτο, αλλά και σε όλα τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στη Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Αφρική κ.λπ., ενέργειες που σημαίνουν τεράστιους κινδύνους να βρεθεί ο ελληνικός λαός στη δίνη ενός μεγάλου πολέμου.

Όλοι οι μνημονιακοί είναι διεφθαρμένοι

Ο ταρτούφος Τσίπρας, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους, προσπάθησε να ξεπλυθεί, λέγοντας ότι οι άλλοι μνημονιακοί είναι οι διεφθαρμένοι και επικαλέστηκε το σκάνδαλο Novartis. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όλοι οι μνημονιακοί και όλες οι αστικές κυβερνήσεις χωρίς εξαίρεση είναι διεφθαρμένες και έχουν πιει το αίμα του ελληνικού λαού. Όλοι τους είναι να τους πιάνεις με γάντια για να μη λερωθείς και να τους πετάξεις στον πλησιέστερο κάλαθο αχρήστων. Τα εγκλήματά τους, όπως συνήθως, ή θα φροντίσουν να έχουν παραγραφεί ή η αστική δικαιοσύνη (αυτή που έβγαλε τα μνημόνια συνταγματικά (!), αντισυνταγματικούς τους νόμους που κόβουν τους μισθούς των δικαστών (!), συνταγματική την απόλυση εγκύων γυναικών (!) κ.ά.) θα τους αθωώσει, όπως έκανε πρόσφατα για δεύτερη φορά για τους 36 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες και χρηματιστές, για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου το 1999.

Οι στίχοι του Μπ. Μπρεχτ ταιριάζουν απόλυτα με την άθλια κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία: «Kαι μεις τι περιμένουμε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταΐσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε;»

Να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του

Οι υπουργοί που τσέπωναν τα χίλια ευρώ είναι αχρείοι και τους χρειάζεται η πιο βαριά ηθική καταδίκη. Και ο Τσίπρας και η παρέα του, όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι διεφθαρμένοι και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους ανατρέψουμε και να τους πετάξουμε εκεί που είναι η θέση τους, στο καλάθι των αχρήστων. Όμως, όλα αυτά είναι σύμφυτα με το καπιταλιστικό σύστημα και όχι απλά κάποια ζιζάνια, κάποιοι φαρισαίοι, διεφθαρμένοι κ.λπ. Το σύστημα που λειτουργεί με βάση την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κλοπή της δουλειάς του άλλου, δεν μπορεί να μην έχει διεφθαρμένους και κάθε είδους παράσιτα και σαπρόφυτα. Ειδικά σε περιόδους όπου ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση και παρακμή, όπου χρειάζεται μνημόνια και μνημονιακούς για να επιβιώνει, όπου η αναπαραγωγή του γίνεται όλο και πιο δύσκολα, τότε τα φαινόμενα της διαφθοράς και της σήψης μεγαλώνουν. Ένα σύστημα που εξαθλιώνει τις εργατικές και λαϊκές μάζες…που δίνει τα σπίτια των φτωχών στους γύπες και τους τραπεζίτες…που ξεπουλάει το νερό σε απατεώνες επιχειρηματίες…που απολύει εγκύους, θα βγάλει άθλια υποκείμενα σαν τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και τη συμμορία των «Μένουμε Ευρώπη».

Για να απαλλαγούμε από όλα αυτά, για να κάνουμε δικό μας τον πλούτο που παράγουμε, πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Να καταστρέψουμε το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει όλα αυτά και στη θέση του να οικοδομήσουμε μια σοσιαλιστική κοινωνία, που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.