Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ξεπουλάει το νερό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ξεπουλάει το νερό μέσω του δημοσίου

Η θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού  ξεπούλησε μετά και το 3ο μνημόνιο όλο τον υπλοιπόμενο δημόσιο πλούτο, έχει το θράσος να καυχιέται ότι “επιστρέφει η ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ στο δημόσιο”. 

Πριν  από περίπου ένα μήνα ψήφισε με νόμο να μπουν  14 Δ.Ε.ΚΟ. στο υπερταμείο μεταξύ των οποίων και η ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ.  Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία των μετοχών τους βρίσκονταν στο ΤΑΙΠΕΔ και  η απόφαση του Συμβουλίου Επικράτειας (1906/2014) διέτασσε την επιστροφή τους στο Ελληνικό Δημόσιο. Η μνημονιακή κυβέρνηση δεν εφάρμοσε ποτέ την απόφαση και την χρησιμοποιεί τώρα για να ξεπουλήσει και το νερό. Ο πρόσφατος νόμος που ψήφισε (4512/2018 άρθρο 380)  ξεκαθαρίζει  ότι οι μετοχές που επιστρέφουν στο δημόσιο μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα στο νέο Υπερταμείο. ‘Ετσι επιστρέφει τις μετοχές από το ΤΑΙΠΕΔ στο δημόσιο για να μπορέσει να τις στείλει από εκεί στο νέο υπερταμείο και να τις πουλήσει.

Ο μόνος που είπε την μνημονιακή αλήθεια (μάλιστα το ίδιο βράδυ της «επιστροφής» των μετοχών στο δημόσιο) είναι ο υφ. οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας, που ωμά δήλωσε ότι «μέχρι τον Αύγουστο θα πουληθούν πακέτα των ΕΥΑΘ –ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες». Τρίβουν τα χέρια τους  αφού περιμένουν από το ξεπούλημα των πρώτων μετοχών  35 και 64 εκατ. ευρώ από την πώληση του 23% της ΕΥΑΘ και του 11% της ΕΥΔΑΠ αντίστοιχα, ενώ έχει συμφωνηθεί να δοθεί συνολικά το 50,3% της ΕΥΔΑΠ και το 51% της ΕΥΑΘ.

Η επικίνδυνη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει. Είναι ικανοί μετά το ξεπούλημα του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού αντί πινακίου φακής  να  πουλήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα  πρέπει να εξεγερθούμε για να διώξουμε τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα έχουν εφαρμόσει και να παλέψουμε για την εθνικοποίηση υπό εργατικό έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μας. 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων