Καταγγελία της ΟΚΔΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα

Η ΟΚΔΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ, στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε μετά το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής 4/2.

Αυτή η επίθεση είναι συνέχεια των τραμπούκικων, φασιστικών επιθέσεων ενάντια σε στέκια και καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη (μετά το εθνικιστικό συλλαλητήριο εκεί πριν δύο εβδομάδες), καθώς και της προσπάθειας ακροδεξιών και φασιστών να βγουν από τις τρύπες τους όσο κορυφωνόταν η εθνικιστική και αντιδραστική έξαρση την Κυριακή 4/2.

Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης, που έχει πλήρως επαναφέρει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης στις μέρες της σαμαροβενιζελικής «δόξας» του, χρησιμοποιώντας με κάθε ευκαιρία τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής ενάντια στο κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του. Ακόμα περισσότερο τώρα, όπου η γραμμή της («λύση Μακεδονικού» υπό την κηδεμονία και για την εξυπηρέτηση των πολεμοκάπηλων σχεδίων των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ στην περιοχή) τρέφει τον πιο «μαύρο», αντιδραστικό εθνικισμό, δίνοντας σινιάλο στα κατακάθια των κρατικών μηχανισμών και των πάσης φύσεως φασιστοσυμμοριών να δράσουν όλο και πιο ανοιχτά.

Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και η προσπάθεια ριζικής στροφής του πολιτικού κλίματος και της δημόσιας ζωής προς τα δεξιά, προς μια ζοφερή πολιτική, είναι θανάσιμος κίνδυνος για όλο το εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του. Προετοιμάζουν ένα ακόμα πιο σκληρό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, πιο σκληρά χτυπήματα σε αριστερές οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες του κινήματος. Και ακόμα, τη δημιουργία ενός «αξιοσέβαστου» ακροδεξιού κόμματος, με κραυγές υπέρ μιας νέας «εθνικοφροσύνης» και των νέων «εθνοσωτήρων» από τον στρατό, την αστυνομία, τους κρατικούς μηχανισμούς.

Είναι απαραίτητη η μαχητική, ενωτική κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας, ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, για να αποκρουστεί αυτή η επιχείρηση αντιδραστικής αντεπίθεσης, ιδεολογικά, πολιτικά και πρακτικά. Η ΟΚΔΕ θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της σ’ αυτό.

Αθήνα, 5/2/2018

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ