Δίκη 35 μελών του Γ. Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τα μνημονιακά σκουπίδια σέρνουν συνδικαλιστές στα δικαστήρια για… ρύπανση του περιβάλλοντος!

Δίκη 35 μελών του Γ. Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ: Τα μνημονιακά σκουπίδια σέρνουν συνδικαλιστές στα δικαστήρια για… πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος!

Έξι χρόνια μετά και αφού πάρθηκαν οκτώ αναβολές, τριάντα πέντε μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2011 σύρθηκαν  και πάλι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στα δικαστήρια. Η προσχηματική κατηγορία που τους βαραίνει είναι…πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος! Ο πραγματικός όμως λόγος που τους κατηγορούν είναι οι  απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές μισθών κατά 60% που έκαμε η τότε κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη της τρόικας.

Η διατήρηση δικαστικών  υποθέσεων  για μεγάλο  χρονικό διάστημα είναι προφανές ότι στοχεύει στην τρομοκράτηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. που αγωνίστηκαν σθεναρά για να ανατρέψουν την πολιτική των μνημονίων και να διατηρήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τελικά αθωώθηκαν και τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας .

Όμως το θέατρο  του παραλόγου του βρώμικου Κράτους Έκτατης Ανάγκης συνεχίζεται. Στην Δ/νση Ασφάλειας Αττικής καλούνται την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ–ΟΤΑ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για …την ρύπανση του περιβάλλοντος(;), όπως αναφέρει η κλήση. Πραγματική αιτία αυτής της ενέργειας είναι οι κινητοποιήσεις για τους «συμβασιούχους» που έγιναν το καλοκαίρι.

Η ξεπουλημένη κυβέρνηση του Τσίπρα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποινικοποιώντας τους αγώνες και στέλνοντας συνδικαλιστές και αγωνιστές του εργατικού κινήματος στα δικαστήρια και στις φυλακές.

Από τη μια πλευρά βρίσκονται τα μνημονιακά σκουπίδια παλιά και νέα που είναι υπεύθυνα για τα φρικτά  εργατικά δυστυχήματα, που απολύουν εργαζομένους, που  ζητάν πίσω χρήματα που έχουμε δουλέψει, που μας πληρώνουν με μισθούς 200-300 ευρώ, που ξεπουλάνε την περιουσία μας (δημόσια και ιδιωτική), και που υπογράφουν νόμους που μυρίζουν κυριολεκτικά  θάνατο για τους εργαζόμενους. Από την άλλη πλευρά οι αγώνες μας, ο μαχητικός συνδικαλισμός και η οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας που χρειάζεται για  να  καθαρίσουμε μια για πάντα από όλα τα μνημονιακά σκουπίδια. Δεν πρέπει να τους φοβηθούμε, δεν πρέπει να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω.

Η μπόχα και η δυσωδία των μνημονιακών δυνάμεων πρέπει να φύγει. Να προχωρήσουμε σε δυναμικούς και μαχητικούς αγώνες, να οργανώσουμε Γενική Απεργία Διαρκείας, για να πέσει η δοτή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  ενάντια στα φρικτά αντεργατικά μέτρα, καταργώντας τα  βρομερά μνημόνιά τους στην πράξη.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων