Έξω ο Στρατός Κατοχής από το Σύνταγμα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με μια φασιστικού τύπου επιχείρηση εκκαθάρισης, επιστρατεύοντας ΜΑΤ, Δημοτική Αστυνομία και Εισαγγελείς, η κυβέρνηση προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 30/7 στην εκκένωση της πλατείας Συντάγματος, στην προσαγωγή αγωνιστών, στην καταστροφή όλων των σκηνών, πανό κλπ.

Είχε προηγηθεί μια συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης της Πλατείας και προετοιμασίας της επέμβασης, στο όνομα «του νόμου και της τάξης» και της «ευπρέπειας» του κέντρου της Αθήνας, από τους πληρωμένους παπαγάλους των ΜΜΕ, με επικεφαλής το Δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη. Διμοιρίες ΜΑΤ παραμένουν ακόμα στην πλατεία, σαν άλλος στρατός κατοχής.

Μισούν την Πλατεία Συντάγματος, γιατί έγινε σύμβολο του αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων κόσμου, εργαζόμενων και νέων, ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα και τη φαρσοκωμωδία της «δημοκρατίας» τους. Γιατί έδειξε την αποφασιστικότητα να αντισταθούμε έμπρακτα στο Μεσοπρόθεσμο και όλα τα βάρβαρα μέτρα, να αντιμετωπίσουμε στον δρόμο την κτηνώδη βία και καταστολή όπως στις μέρες της 48ωρης Γενικής Απεργίας στις 28-29 Ιουνίου.

Αυτή την Πλατεία του Αγώνα, που κατοχυρώθηκε για πάντα στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως κέντρο αγώνα και ελπίδας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΟΥΝ.

Με καθημερινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να απαιτήσουμε να φύγει ο στρατός κατοχής των ΜΑΤ και των άλλων κρατικών συμμοριών από το Σύνταγμα, να ξαναπάρουμε την πλατεία στα χέρια μας, για να γίνει ελεύθερη για τους νέους, τους εργαζόμενους, το λαό. Να αποτρέψουμε την εκκένωση και άλλων πλατειών.

Να ετοιμάσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, με απεργίες, καταλήψεις και ανυπακοή παντού, ενάντια στο Μεσαίωνα της χρεοκοπίας που μας φορτώνουν. Στο νόμο-έκτρωμα στην εκπαίδευση, στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, στα ατέλειωτα χαράτσια (φόροι, εισφορές, διόδια κλπ.), στο νέο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, στον καρκίνο των απολύσεων, στην όλο και πιο δικτατορική διακυβέρνηση που διαμορφώνεται.

Η χούντα της ΕΕ, της Τρόικας και της κυβέρνησης, οι φίλοι τους τραπεζίτες, τοκογλύφοι και μεγαλοεπιχειρηματίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, να νιώσουν παντού την οργή μας. Δεν πρόκειται να φύγουμε απ’ τις πλατείες και τους δρόμους, να δουλέψει τίποτα σ’ αυτή τη χώρα, αν αυτή η δοσίλογη κυβέρνηση δεν φύγει!

ΚΑΤΩ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΤΡΟΪΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ