Επιτροπή για την Αποκατάσταση του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου στη Θήβα – Δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 –
Στις 21/10 έγινε   η ανοιχτή Επιτροπή για την  Αποκατάσταση του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Θήβας.  Πριν από περίπου ένα χρόνο η προτομή του Παντελή Πουλιόπουλου αφαιρέθηκε (μάλλον  κλάπηκε) από τη θέση της . Ο Δήμος Θηβαίων το 2006 με την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της πόλης και της περιοχής έκανε το ελάχιστο για τον Παντελή,  τοποθετώντας (επί δημαρχίας Θανάση Σκούμα) την  προτομή του στη συμβολή των οδών Μπέλλου και Θρεψιάδου.
Η επιτροπή απαρτίζεται από μέλη   πολιτικών οργανώσεων, αγωνιστών από την Θήβα και συγγενών του Παντελή Πουλιόπουλου. Στη συνάντηση της συμμετείχαν  ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς , ο Βασίλης  Κουτουλούλης εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας με την παράταξη Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση κ.α. 
Μετά  από παρέμβαση της επιτροπής ο δήμαρχος της Θήβας δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει οικονομικά ο Δήμος για την αναστήλωση της  Προτομής μέσα στον Δεκέμβρη. Η επιτροπή ταυτόχρονα πραγματοποιεί καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για να καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται  καθώς και για να διαδοθεί  το έργο  της ηγετικής φυσιογνωμίας του εργατικού κινήματος και μεγάλου θεωρητικού του επαναστατικού μαρξισμού. Η επιτροπή συνεχίζει  να απευθύνεται  σε Σωματεία, Συλλόγους, κοινωνικούς φορείς της περιοχής καλώντας να συμβάλουν όλοι για να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση της προτομής. Τις επόμενες μέρες μεταξύ άλλων θα ζητήσει την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Θήβας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Συνταξιούχων.
Το Σάββατο 11/11  ώρα 11.00  θα συνεδριάσει ξανά στο Εργατικό Κέντρο Θήβας για να οργανώσει τις Παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε και να σχεδιάσει και τις επόμενες δράσεις.  Στη συνέχεια  θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην κεντρική πλατεία για να ενημερώσει τους κατοίκους της Θήβας.  Όλοι, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και η νεολαία, πρέπει να τιμήσουμε τον   Π. Πουλιόπουλο ,  που για τα ιδανικά του ελληνικού και παγκόσμιου  εργατικού κινήματος   έδωσε μέχρι και την ζωή του. Πρέπει  όλοι οι κάτοικοι  της Θήβας αλλά και της γύρω περιοχής  να βοηθήσουμε  στην Επιτροπή  και να συμμετέχουμε για  να συμβάλουμε όπως μπορούμε  στην αποκατάσταση του μνημείου προς τιμή της μνήμης του Παντελή Πουλιόπουλου. 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
 –
Τηλ. επικοινωνίας:
Γιώργος Αποστολόπουλος (Θήβα) 6978353438
Βαγγέλης Κιτσώνης (Αθήνα) 6984697263
Γιάννης Φουφουδάκης  (Αθήνα) 693927613