Χυδαία και προκλητική η απόφαση έστειλε τον άνεργο Στράτο Δασκαρόλη στην φυλακή γιατί δεν πλήρωσε διόδια

Χυδαία και προκλητική η απόφαση του πταισματοδικείου Καλαμάτας – έστειλε τον άνεργο Στράτο Δασκαρόλη στην φυλακή γιατί δεν πλήρωσε διόδια

Χυδαία και προκλητική η απόφαση του πταισματοδικείου Καλαμάτας που καταδίκασε τον άνεργο Στράτο Δασκαρόλη σε ποινή φυλάκισης 42 ημερών, επειδή δεν πλήρωσε τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα–Καλαμάτα . Όταν δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη και από τότε κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

H απόφαση αφορά 6 μέρες φυλάκιση για κάθε σταθμό διοδίων που αρνήθηκε να πληρώσει, ποινή εξαγοράσιμη προς 80 ευρώ ανά περίπτωση. Σύμφωνα με τον ίδιον, ο οποίος μίλησε σε τοπικό site, τα γεγονότα έχουν ως εξής: «Πριν 2–3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλείσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου». Ο Στράτος επέλεξε να πάει φυλακή αντί να πληρώσει τα παράνομα πρόστιμα που του επιβάλλανε.

Τα απαράδεκτα υψηλά διόδια που έχουν επιβληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές κάνουν το κόστος αβάσταχτο για τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αποφάσεις σαν και αυτές μόνο στόχο έχουν να υποταχθούμε στην μνημονιακή πραγματικότητα– βαρβαρότητα, χτίζοντας ένα μαύρο κράτος έκτακτης ανάγκης απαλλαγμένο από κάθε «ψεγάδι» της αστικής δημοκρατίας, διαμορφώνοντας ένα καθεστώς τρομοκρατίας που θα νομιμοποιεί και θα εξαπολύει τη βία του κεφαλαίου σε κάθε έκφρασή της. Πρέπει να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και στις πολιτικές δυνάμεις που τα εφαρμόζουν, να τσακίσουμε την καταστολή των αστικών/μνημονιακών κρατικών μηχανισμών.

  • Να απελευθερωθεί άμεσα ο άνεργος και να παρθεί πίσω η χυδαία απόφαση του δικαστηρίου
  • Ελεύθερη δωρεάν μετακίνηση χωρίς διόδια για όλους
  • Με αγώνες να ξηλώσουμε τα μνημόνια και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που καταδικάζει τους φτωχούς και τους αγωνιστές του κινήματος

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ