Αντεπίθεση Των Εργαζομένων: Όχι άλλες θυσίες της εργατικής τάξης στο βωμό του κέρδους!

Μία νεκρή και ένας βαριά τραυματίας, εργαζόμενοι εν ώρα εργασίας στην καθαριότητα

Όχι άλλες θυσίες της εργατικής τάξης στο βωμό του κέρδους!

Η εργατική τάξη θρηνεί άλλο ένα θύμα που θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους. Η 62χρονη εργαζόμενη μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ), την ώρα που βρισκόταν πάνω στο απορριμματοφόρο, έχασε τις αισθήσεις της λόγω ανακοπής καρδιάς και κατέληξε πάρα τις προσπάθειες των συναδέλφων της να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Tην συγκεκριμένη μέρα η εργαζόμενη δούλευε κάτω από απαγορευτικές για την ανθρώπινη υγεία συνθήκες λόγω καύσωνα ενώ προετοιμαζόταν να ανέβει στο απορριμματοφόρο ενώ είχε εκτελέσει τη βάρδια της το πρωί! Στις 3 Ιουλίου 45χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος του δήμου Θεσσαλονίκης, μετέβη στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, μετά από «ατύχημα» το βράδυ της Κυριακής, έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Δεν πρόκειται για ατυχήματα αλλά συνειδητά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Η παντελής έλλειψη μέριμνας και μέτρων προστασίας για εργαζόμενους με προβλήματα υγείας, πόσο μάλλον σε έναν κλάδο βαρέων και ανθυγιεινών με εντατικούς ρυθμούς εργασίας όπως είναι η καθαριότητα, οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας , οι μισθοί φιλοδωρήματα σε συνάρτηση με την γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα χρόνια των μνημονίων οδήγησαν στον θάνατο της εργαζόμενης και τόσων άλλων εργαζόμενων που έχουν θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους.

Κυβέρνηση, δημοτικές αρχές και ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες κατά την διάρκεια της απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ τσίριζαν και δυσανασχετούσαν για την άθλια εικόνα των πόλεων που είχαν γεμίσει σκουπίδια, ανησυχώντας ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Οι μόνοι άθλιοι και επικίνδυνοι είναι αυτοί. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί μας έχουν κηρύξει έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φτωχοί πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στην πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει. Μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες για να στείλουμε μια και καλή στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους μνημονιακούς κανίβαλους και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τους παράγει.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων