Πραγματική Αποικία Χρέους: Προκλητική απαλλαγή από κατηγορίες για μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

Πραγματική Αποικία Χρέους

Προκλητική απαλλαγή από κατηγορίες για μέλη του ΤΑΙΠΕΔ απο τον Άρειο Πάγο

Ο Άρειος Πάγος (ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης) ακύρωσε το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη 3 μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, που είχαν θεωρηθεί υπεύθυνα για τη πώληση 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου και επαναμίσθωσής του από το ίδιο!  Ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμπονταν ήταν και τρεις Ευρωπαίοι «τεχνοκράτες» για τους οποίους στο τελευταίο Γιούρογκρουπ είχε τεθεί θέμα να παύσει η δίωξη τους, διαφορετικά η δόση δεν θα εκταμιεύονταν!

Ο Τσίπρας είχε σπεύσει να πει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σύντομα το θέμα θα διευθετούνταν. Λίγο πριν εκδοθεί η «απόφαση» του Άρειου Πάγου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις δήλωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα (των τριών υπόδικων «τεχνοκρατών») θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως» …«Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο».

 Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με μια «απόφαση» που προφανώς βρήκε στα δικαστικά αρχεία αποικιοκρατούμενης  χώρας,  «Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη (η υπογράμμιση δική μας) για γνωμοδοτήσεις τους», ακυρώνει το παραπεμπτικό βούλευμα σε δίκη.

Φυσικά, κανένας από τους μνημονιακούς δεν είπε ούτε μια λέξη γι’ αυτή την «απόφαση», επειδή αυτοί ουσιαστικά είναι που την υπαγόρευσαν με την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα της χώρας στους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Αυτοί που ούρλιαζαν για την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τα σκουπίδια στους δρόμους, αυτούς τα χειρότερα σκουπίδια που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη γρήγορα πρέπει να τους πετάξουμε στις χωματερές για να σωθούμε. Μαζί με τους δικαστές τους, φύλακες του σάπιου συστήματός τους, και της ταξική τους δικαιοσύνη που από τη μια καταδικάζει την Ηριάνα σε 13 χρόνια κάθειρξη (!) χωρίς την παραμικρή απόδειξη ή ζητάει στοιχεία ταυτότητας για όσα από τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ ψήφισαν για απεργία στις 29/6 και από την άλλη παύει τη δίωξη σε αποδεδειγμένα ενόχους για κακουργηματικές πράξεις (κατηγορούνταν για υπεξαίρεση χρήματος, απιστία προς το δημόσιο κ.ά.), επειδή το απέτισαν οι τοκογλύφοι της ΕΕ.

Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, που υπογράφουν και εφαρμόζουν με «κλειστά μάτια» οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), είναι νεοαποικιακού τύπου που καταπατούν όχι μόνο την οικονομική και λαϊκή κυριαρχία αλλά και την εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Το Σύνταγμα, η Βουλή η Ψήφος κ.λπ., έχουν καταργηθεί  ή υπάρχουν μόνο τυπικά. Σ’ όλα τα κέντρα εξουσίας έχουν εγκατασταθεί ξένοι κομισάριοι που ελέγχουν και εγκρίνουν τα πάντα, όλα τα βασικά νομοθετήματα έρχονται γραμμένα από την Ευρωζώνη και στα αγγλικά, ξένοι γκαουλάιτερ διευθύνουν την οικονομική πολιτική, καθορίζουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και της νεολαίας, τη χρηματοδότηση της υγείας, παιδείας κ.λπ.  Η φαναριώτικη ελληνική μπουρζουαζία, όλα τα αστικά κόμματα και η ελίτ της χώρας αποδέχθηκαν αυτούς τους όρους της υποτέλειας και της μετατροπής της Ελλάδας, ουσιαστικά, σε κάτι περισσότερο από προτεκτοράτο, σε αποικία χρέους. Πάντοτε στην ιστορία υπήρχε η ουσιαστική  και η τυπική πλευρά την αποικίας. Τυπικά μπορεί να μην κυματίζει η σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό στο βράχο της Ακρόπολης. Τυπικά μπορεί να γίνονται εκλογές (αυτό δεν ήταν ποτέ ουσιαστικό γνώρισμα αποικίας, σε πολλές αν όχι στις περισσότερες γίνονταν), αλλά πόση δύναμη έχει η ψήφος του ελληνικού λαού ή και της κυβέρνησης του εκλέγεται έναντι των δανειστών. Αποτελεί φενάκη και αστικό ή και αποικιακρατικό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί εκλέγονται με τη ψήφο του ελληνικού λαού. Αυτό δεν το χρησιμοποιούν ούτε οι ευρωπαιόδουλοι, γιατί γνωρίζουν ότι είναι τυπικό και πάντοτε χρησιμοποιούν το γενικόλογο και αφηρημένο επιχείρημα «της σωτηρίας της χώρας», «του μένουμε Ευρώπη» κ.λπ.

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη (καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, υποτέλεια κ.λπ.) δε θα πρέπει να θεωρηθεί σαν «συνωμοσία κατά του έθνους», σαν το χάσιμο της «ανεξαρτησίας», σαν «ενδοτισμός» -όσο και αν υπάρχουν και τέτοια στοιχεία με την ουσιαστική τους έννοια- των ευρωπαιόδουλων, των ευρωλάγνων και της «συμμορίας του ευρώ». Είναι κατά βάση μια ταξική πολιτική που ασκείται από την ελληνική και ευρωπαϊκή μπουρζουαζία, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής των γενικών καπιταλιστικών συμφερόντων, που σκοπεύει στη συντριβή της εργατικής τάξης και όχι μόνο.

Για όσους παραγνωρίζουν τα παραπάνω και δεν κάθονται στην τυπική πλευρά των πραγμάτων, χρειάζεται να πούμε: Τα Μνημόνια μπορεί να καταστρέφουν την οικονομία, την κοινωνία, την υποδομή, τα εργασιακά δικαιώματα, τις ανθρώπινες αξίες, τον πολιτισμό κ.λπ., όπως και κάθε άμεση ή έμμεση αποικιοκρατική,  αλλά διατηρούν το καπιταλιστικό σύστημα έστω και «διασωληνωμένο», διατηρούν και στηρίζουν την καπιταλιστική κερδοφορία, αυξάνουν τη σήψη και διαφθορά και συντηρούν ή παρατείνουν τη ζωή ή μεταθέτουν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, (Τσιπρα, Μητσοτάκης κ.ά), τα σκουπίδια αντιεισαγγελείς και την παρόμοια Ελίτ, φυσικά με σοβαρούς κλυδωνισμούς, σπασμούς και κρίσεις.