Όπως κάθε χρόνο, διεξάγεται φέτος το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 2 Ιουλίου, στο Πάρκο Γουδή (μετρό Κατεχάκη). To Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό κινηματικό γεγονός, όπου συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι, συλλογικότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι, σωματεία κ.α. Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με συζητήσεις και εκδηλώσεις, συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα,  εκδηλώσεις για τα παιδιά, εθνικές κουζίνες από άλλες χώρες κ.α.

Ο αντιρατσισμός, η έμπρακτη αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και φυλής είναι σήμερα πιο αναγκαίοι από ποτέ. Σήμερα που το δράμα της προσφυγιάς χτυπάει εκατομμύρια ανθρώπων, που ο πόλεμος και οι επεμβάσεις καταστρέφουν χώρες και λαούς. Που ο ρατσισμός χρησιμοποιείται για τη διαίρεση των εργαζομένων και των λαών, για την καλλιέργεια κλίματος φόβου και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η Ο.Κ.Δ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στο 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει τραπεζάκι με υλικό της Ο.Κ.Δ.Ε. και των παρατάξεων της καθώς και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Εργατική Πάλη.

 –