Νίκη στην απεργία πείνας των Παλαιστίνιων κρατουμένων

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ!

ΚΑΤΩ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

 –

Περισσότεροι από 1500 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, που κρατούνται επί πολλά χρόνια στις φυλακές του Ισραήλ, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη. Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τον Μαρουάν Μπαργούτι, προσωπικότητα-σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης και ηγετικό στέλεχος της Φατάχ (της μεγαλύτερης αριθμητικά οργάνωσης της παλαιστινιακής αντίστασης, που ιδρύθηκε από τον Γιάσερ Αραφάτ). Ο Μπαργούτι βρίσκεται φυλακισμένος επί δεκαετίες και το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος αρνείται πεισματικά να τον αποφυλακίσει, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την προδοτική κλίκα του Μαχμούντ Αμπάς, που ελέγχει την παλαιστινιακή κυβέρνηση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών.

Η παράνομη σύλληψη και κράτηση χιλιάδων Παλαιστινίων, τις περισσότερες φορές χωρίς δίκη, αποτελεί πάγια βάρβαρη πρακτική των σιωνιστών, για να τσακίσουν το ηθικό του παλαιστινιακού λαού. Από το 1967, στα πενήντα χρόνια κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, πάνω από 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν περάσει από τις φυλακές του. Σήμερα οι κρατούμενοι είναι περίπου 7.000 και πολλοί από αυτούς κρατούνται επί δεκαετίες, ενώ μεταξύ τους βρίσκεται και μεγάλος αριθμός ανηλίκων. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, τους υποβάλλει συχνά σε πεζοπορία κάτω από σκληρές συνθήκες, παρέχει ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, περιορίζει τις επισκέψεις των οικογενειών τους. Σύμφωνα με έρευνα του Συλλόγου Παλαιστινίων Κρατουμένων, περίπου 200 κρατούμενοι έχουν πεθάνει από το 1967, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών ή ακόμα και από άμεσες δολοφονικές επιθέσεις.

Οι απεργοί πείνας απαιτούν απελευθέρωση των ανηλίκων κρατουμένων και όσων κρατούνται χωρίς δίκη, μόνιμη και σταθερή επικοινωνία των κρατουμένων με τους συγγενείς τους, αύξηση των επισκεπτηρίων και επέκτασή τους και σε συγγενείς δεύτερου βαθμού, καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, κλείσιμο του νοσοκομείου-κολαστηρίου της φυλακής Ράμλα, βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς και διαβίωσης, κατάργηση της απομόνωσης και της διοικητικής κράτησης, πρόσβαση των κρατουμένων στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί κάθε απάνθρωπο μέσο για να κάμψει τον ηρωικό αγώνα τους. Ο Μπαργούτι και ο Καρίμ Γιουνίς πετάχτηκαν στην απομόνωση. Τιμωρούν τους απεργούς πείνας απαγορεύοντας τις επισκέψεις συγγενών τους και την επαφή με τους δικηγόρους τους, ενώ τους μεταφέρουν από φυλακή σε φυλακή, ώστε να τους απομονώσουν από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Ανάμεσα στους απεργούς πείνας είναι εφτά κρατούμενοι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Οι δεσμοφύλακες τούς αφαίρεσαν τα πάντα, αφήνοντάς τους μόνο τρεις κουβέρτες, ένα ζευγάρι εσώρουχα, μια πετσέτα και μια οδοντόβουρτσα, που θα πρέπει να τα μοιράζονται και οι εφτά! Οι εφτά κρατούμενοι δήλωσαν ότι θα σταματήσουν να λαμβάνουν τη φαρμακευτική αγωγή τους, αν οι σιωνιστές αποπειραθούν να τους υποβάλουν σε υποχρεωτική σίτιση.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης του Ισραήλ διέταξε τη δημιουργία πρόχειρου στρατιωτικού νοσοκομείου, που θα αναλάβει την «περίθαλψη» των απεργών πείνας. Είναι σαφές ότι οι σιωνιστές σχεδιάζουν την αναγκαστική σίτιση των απεργών, όταν η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωθεί, και επιδιώκουν να παρακάμψουν τη σχεδόν βέβαιη άρνηση του προσωπικού των πολιτικών νοσοκομείων να προχωρήσει σε αυτή την απάνθρωπη ενέργεια.

Η βαρβαρότητα του σιωνιστικού κράτους ενισχύεται από τη διαχρονική στήριξη του αμερικάνικου και του διεθνούς ιμπεριαλισμού, που έχει αναβαθμιστεί μετά την εκλογή Τραμπ. Εξίσου όμως κατάπτυστη είναι και η στάση κυβερνήσεων όπως η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενισχύει και συνεργάζεται με το Ισραήλ σε κάθε επίπεδο, στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό, προσβλέποντας στο να εξασφαλίσει για τον καταρρέοντα ελληνικό καπιταλισμό κάποια ψίχουλα από τη μοιρασιά των οικονομικών πόρων της ευρύτερης περιοχής.

Καθήκον όλων μας και του ελληνικού εργατικού κινήματος είναι να σταθούμε με κάθε μέσο στο πλευρό των ηρωικών παλαιστίνιων απεργών πείνας, να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης, να καταγγείλουμε τα εγκλήματα του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού και τις αθλιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ