Να ακυρώσουμε τις φιέστες της χρυσής αυγής! Αντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 28/1, 16:00, πλατεία Ρηγίλλης

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μαχητικοί αγώνες ενάντια σε φασίστες και μνημόνια

Όλοι στις Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Σάββατο 28/1, 16:00, πλατεία Ρηγίλλης

Κυριακή 29/1, 11:00, κεντρική πλατεία Πετρούπολης

21 χρόνια συμπληρώνονται από τα γεγονότα των Ιμίων και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής θα επιδιώξουν να ξαναστήσουν μια ναζιστική φιέστα στις 28/1 στο κέντρο της Αθήνας και στις 29/1 στο νεκροταφείο της Πετρούπολης, με «πολιτικό μνημόσυνο» ενός εκ των τριών θυμάτων των Ιμίων.

Το τελευταίο διάστημα η ΧΑ προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, ψάχνοντας κοινωνικά ερείσματα, εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο δράσεων. Με το άνοιγμα συνδικαλιστικών γραφείων στο Παγκράτι, με τη γνωστή «αντμνημονιακή» και «αντισυστημική» υποκρισία τους, με φαντεζί δηλώσεις στα κανάλια. Πρόσφατο παράδειγμα η ομάδα μελών της ΧΑ με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Λαγό να εισβάλουν σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, όπου πρόκειται να φοιτήσουν παιδιά προσφύγων και όπου τραμπούκισαν γονείς και δασκάλους, με την πλήρη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτή η προσπάθεια και αποθράσυνση των Χρυσαυγιτών βρίσκει πάτημα, για ακόμη μια φορά, στη συγκάλυψη και ατιμωρησία των κατασταλτικών μηχανισμών (δικαστές, αστυνομία). Με την αστική δικαιοσύνη να αφήνει ελεύθερους τους υπόδικους Χρυσαυγίτες και να κωλυσιεργεί στη συνέχιση της δίκης της. Ωστόσο, απόλυτα συνυπεύθυνοι είναι και οι άθλιοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που κάνουν μια συστηματική προσπάθεια, ελάχιστα συγκαλυμμένη, «ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΧΑ: με την πρόσφατη παρουσία υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης δίπλα σε Κασιδιάρη και άλλους Χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, με τις δηλώσεις του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου περί «ενσωμάτωσης» της ΧΑ. στο πολιτικό σύστημα κ.ά.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΧΑ θέλει να πατήσει και ωθείται και από τη γενικότερη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, Γαλλία (Εθνικό Μέτωπο/Λεπέν) Αυστρία (ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα) κ.ά., αλλά και διεθνώς με την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ. Αυτές οι απειλές πηγάζουν και τροφοδοτούνται από την κρίση και το σάπισμα του καπιταλιστικού συστήματος, που η διαχείριση του πλέον δεν χωράει ομαλές λύσεις, τσαλαπατώντας τα ψήγματα της «παλιάς» αστικής δημοκρατίας. Από την περίοδο ιδεολογικής και πολιτικής αντίδρασης στην Ευρώπη, μιας ολοένα και μεγαλύτερης αποσύνθεσης των παραδοσιακών αστικών κομμάτων σε σειρά χωρών, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό. Από την πολιτική των Μνημονίων που σπρώχνουν τεράστιες μάζες σε φτώχεια, εξαθλίωση, απόγνωση ή περιθωριοποίηση. Από την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, από μια ρατσιστική, ιμπεριαλιστική, μισάνθρωπη ΕΕ, που δολοφονεί και ορθώνει φράχτες σε πρόσφυγες και μετανάστες, λειτουργώντας ως μαύρη δύναμη οπισθοδρόμησης, αντεπανάστασης.

Η ΧΑ είναι μια βαθιά συστημική δύναμη, παρά τα παχιά «αντιμνημονιακά» και «αντισυστημικά» λόγια. Είναι αυτοί που στέκονται πάντα στο πλευρό των αφεντικών, στήνοντας εργοδοτικά σωματεία, πουλώντας εξυπηρετήσεις φτηνής και μαύρης εργασίας, ενώ στρέφονται ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα. Που οργανώνουν πογκρόμ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, για να διαιρέσουν και να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη. Είναι πειθήνια όργανα της αστικής τάξης, που επιχειρούν να κάνουν όποια δουλειά αυτή δεν μπορεί να κάνει «νόμιμα». Γι’ αυτό αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την εργατική τάξη, τους νέους, το εργατικό και επαναστατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές. Ειδικά όσο το «μνημονιακό σχέδιο» δεν βγαίνει με τίποτα, όλοι οι πολιτικοί υπηρέτες του καταρρέουν και πλησιάζει, ξανά, μια διαλυτική και εκρηκτική κατάσταση για τον ελληνικό καπιταλισμό, το αστικό σύστημα επιστρατεύει όλες τις εφεδρείες για να διασωθεί!

Ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή δεν ξεριζώνονται με δικαστικές αποφάσεις, με την αστική νομιμότητα. Οι αυταπάτες για «συνταγματικά τόξα», για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, μόνο θολώνουν και διαστρεβλώσουν την αντιφασιστική πάλη. Μόνο με μαχητικούς αγώνες, μ’ ένα ταξικό μέτωπο, μπορούμε να τσακίσουμε οριστικά τους φασίστες, μαζί με το σύστημα που τους θρέφει. Ενάντια σε παλιούς και νέους μνημονιακούς, στα μέτρα εξόντωσης και εξαθλίωσης του λαού, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ρατσισμό.