Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τη δολοφονία 32 αριστερών αγωνιστών στην Τουρκία

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 32 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

H βομβιστική επίθεση από καμικάζι του ISIS (ισλαμικό κράτος) στο Σουρούτς της Τουρκίας (πόλη δίπλα στα σύνορα με τη Συρία, μόλις 11 χιλιόμετρα από το Κομπάνι) το μεσημέρι της Δευτέρας, είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία 32 και τον τραυματισμό πάνω από 100 νέων, αριστερών αγωνιστών που άνηκαν  στην ομοσπονδία ενώσεων σοσιαλιστών νέων (Socialist Youth Associations Federation).

Οι νέοι αγωνιστές της SGDF, που την ώρα της δολοφονικής επίθεσης πραγματοποιούσαν συνέντευξη τύπου, είχαν συγκεντρωθεί από διάφορες πόλεις της Τουρκίας για να μεταβούν τελικά στο Κομπάνι, όπου και θα βοηθούσαν στην ανοικοδόμησή του. Το Κομπάνι- σύμβολο αντίστασης για τους Κούρδους (αλλά και τους εργαζόμενους και τους λαούς όλου του κόσμου) έχει καταστραφεί σε μεγάλο ποσοστό μετά την πρόσφατη πολύμηνη πολιορκία του από το ISIS.

Η επίθεση αυτή αποτελεί συνέχεια βομβιστικών επιθέσεων του ISIS στην περιοχή του Κομπάνι που μέσα στον Ιούνη είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία πάνω από 200 ανθρώπων. Αυτή τη φορά όμως η επίθεση μεταφέρθηκε μέσα στο έδαφος της Τουρκίας.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των ιμπεριαλιστών και του Ερντογάν που έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση και την τρομοκρατία και να συλλυπηθούν δεν πείθουν κανέναν. Δεν πέρασαν ούτε 2 μήνες από τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και τις βομβιστικές επιθέσεις με νεκρούς που είχαμε σε γραφεία και σε συγκέντρωση του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, το οποίο αμφισβητούσε την  παντοδυναμία του Ερντογάν  και του AKP στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας.  Όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι γιατί εξέθρεψαν με τις πολιτικές τους, εξόπλισαν, εκπαίδευσαν και χρηματοδότησαν τους δολοφόνους του ISIS.

Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας για την στυγνή δολοφονία των νέων αγωνιστών. Ο χαμός τους δεν πρέπει να πάει χαμένος. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε τα νέα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαών που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές σε όλο τον κόσμο με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

21/6/2015