80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την θεμελίωση το 1934 του ρεύματος του επαναστατικού μαρξισμού / τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα, με δύο σημαντικά ορόσημα:

– Την ίδρυση της Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), με την οποία οι τροτσκιστές συγκροτούνται σε ανεξάρτητο ρεύμα (αργότερα τμήμα της 4ης Διεθνούς) στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας.
– Την έκδοση του περίφημου βιβλίου του Παντελή Πουλιόπουλου «Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;», με το οποίο δόθηκε συντριπτική απάντηση στις αντιμαρξιστικές αυθαιρεσίες και σταλινικές απατεωνιές της 6ης Ολομέλειας του ΚΚΕ, όπου εγκαταλείφθηκε ο στόχος της σοσιαλιστικής επανάστασης.
Από τότε, οι έλληνες τροτσκιστές θα έχουν σταθερή παρουσία και επέμβαση, σε όλες τις περιόδους και τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού κινήματος (δικτατορία Μεταξά, Κατοχή–Αντίσταση–Εμφύλιος, μετεμφυλιακά/Ιουλιανά, αντιδικτατορική πάλη και εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973).
Ταυτόχρονα συμπληρώνονται 40 χρόνια πάλης της Ο.Κ.Δ.Ε. στη Μεταπολίτευση, όπου η οργάνωσή μας –πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες– συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάδειξη και κατανόηση κρίσιμων θεμάτων για το εργατικό κίνημα, αποτύπωσε το στίγμα της συμμετέχοντας στους αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.
Στα πλαίσια αυτής της επετείου, η Ο.Κ.Δ.Ε. διεξάγει πολιτική καμπάνια με σειρά εκδηλώσεων.

Αθήνα: Πέμπτη 30/10, 6:30 μμ, Πολυτεχνείο Πατησίων (κτ. Γκίνη)

Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 22/10, 7:00 μμ, Εργατικό Κέντρο (Αριστοτέλους 32)

Θήβα: Πέμπτη 16/10, 6:30 μμ, Εργατικό Κέντρο (Οιδίποδος 11)

Τρίκαλα: Τρίτη 21/10, 7:00 μμ, στέκι Rossonero (Αμαλίας 18)

Λάρισα: Πέμπτη 23/10, 7:00 μμ, στέκι Pararod@s (Φαρμακίδου 4)

Αλεξανδρούπολη: Πέμπτη 23/10 (ο χώρος θ’ ανακοινωθεί σύντομα)

Γιάννενα: Σάββατο 25/10, 6:00 μμ, Εργατικό Κέντρο (Γιοζέφ Ελίγια 7)

 

Αφίσα και τετρασέλιδο για τα 80 χρόνια της Ο.Κ.Δ.Ε. εδώ