Ή με τους 300 της Βουλής ή με τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Από την Τρίτη 25 Γενάρη έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας 300 συνάδελφοί μας μετανάστες εργάτες, εκ των οποίων οι 250 περίπου βρίσκονται στην Νομική Σχολή της Αθήνας και άλλοι 50 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τα αιτήματά τους είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην χώρα μας χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα.

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας ενάντια στους φράκτες των συνόρων, στα γκέτο της ντροπής μέσα στις πόλεις, ενάντια στην αυθαιρεσία των εργοδοτών που μας θέλουν όλους δούλους, ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα.

Οι συνάδελφοί μας μετανάστες εργάτες παίρνουν την σκυτάλη από το μεγάλο μαχητικό και αγωνιστικό απεργιακό κίνημα του 2010 που συγκλόνισε την χώρα μας – και παρακινημένοι από τις ηρωικές λαϊκές επαναστάσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τις εξεγέρσεις στον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ζωή τους για να κερδίσουν την νομιμοποίησή τους, να αποτρέψουν τον αποκλεισμό τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την υπερεκμετάλλευση, την εξαθλίωση και την ανεργία, και από την άλλη μεριά το συνεχές κυνηγητό της αστυνομίας, τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς στα αστυνομικά τμήματα, τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την καταδίκη της απέλασης.

Η δοσίλογη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών, οι πρυτάνεις και όλος ο αξιοσέβαστος συρφετός που έχουν παραδώσει την χώρα μας και εμάς τους ίδιους βορά στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες, όλοι αυτοί που μας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εξαθλίωση, στην αποκτήνωση, όλοι αυτοί που μας επιβάλλουν την μία μείωση μισθών μετά την άλλη, την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και την δουλοποίησή μας, όλοι αυτοί που μας επιβάλλουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες, στα διόδια και στα νοσοκομεία κ.α., έχουνε λυσσάξει με τον ηρωισμό των συναδέλφων μας μεταναστών εργατών, φοβούνται ότι μία νίκη τους θα τους ισοπεδώσει, θα αυξήσει την μαχητικότητα και αγωνιστικότητα όλων μας, θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή μας, θα δείξει ότι είμαστε ικανοί να τους συντρίψουμε και αυτούς και τα μνημόνιά τους.

Αυτός ο τεράστιος φόβος τους τούς κάνει να τσιρίζουν όλοι μέρα στα κανάλια, να χύνουν τόνους δηλητήριο, να βρίζουν τους ηρωικούς μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας σαν «ταλαίπωρους», «ξυπόλυτους», «κακόμοιρους», «φυματικούς», «λυσσασμένους», όπως μέχρι τώρα έβριζαν τους δημόσιους υπάλληλους για «τεμπέληδες» και «κοπρίτες», και όλους μας ότι «μαζί τα φάγαμε», «το πάρτι που κάναμε τελείωσε» κ.α.

Και προσπαθούν εναγωνίως να στρέψουν την προσοχή όλων μας από την αυτοθυσία των συναδέλφων μεταναστών εργατών στο… πανεπιστημιακό άσυλο. Όλοι αυτοί θυμήθηκαν αιφνιδίως το πανεπιστημιακό άσυλο και την «παραβίασή» του. Και ποιοι είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές του πανεπιστημιακού ασύλου: όλοι αυτοί που συγχωνεύουν σχολεία στοιβάζοντας σαν σαρδέλες τους μαθητές σε τάξεις των 40 και 50 μαθητών, που κλείνουν το ένα σχολείο μετά το άλλο, που καταργούν την θέρμανση στο ένα σχολείο μετά το άλλο, που κλείνουν το ένα ΤΕΙ μετά το άλλο, και που ετοιμάζονται να κλείσουν και πανεπιστήμια και κυρίως να επιβάλλουν δίδακτρα σε όλη την εκπαίδευση, μόνο και μόνο για να εξοικονομήσουν λεφτά ώστε να ταΐσουν τους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Είναι όλοι αυτοί που διατάζουν κάθε λίγο και λιγάκι τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο άσυλο. Το πανεπιστημιακό άσυλο κατακτήθηκε από το εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα όχι για τους νεοφιλελεύθερους καθηγητές των πανεπιστημίων αλλά για να προστατεύονται οι προοδευτικές και επαναστατικές ιδέες του εργατικού κινήματος, για να προστατεύεται κάθε αγώνας από την αστυνομία, για να βρίσκουν άσυλο όλοι οι κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι. Το πανεπιστημιακό άσυλο υπάρχει πρωτίστως για τους μετανάστες.

  • ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ