3-5-2014, Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές στην Καισαριανή (ανακοίνωση και οπτικοακουστικό υλικό)

   Το Σάββατο 3 Μάη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Ο.Κ.Δ.Ε. προς τιμή των διακοσίων αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον τόπο της εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες βρίσκονταν οι τροτσκιστές-τεταρτοδιεθνιστές, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΒΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΡΟΚΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΗΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΖΑΜΑΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ και οι αρχειομαρξιστές ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ,  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΡΑΧΙΑ ΑΝΡΥ και ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ.

photo17 3-5-2014

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Καισαριανής στις 12:00 το μεσημέρι, στην οποία διαβαζόταν η σχετική προκήρυξη της ΟΚΔΕ, γινόταν διανομή υλικού της οργάνωσης και φωνάζονταν συνθήματα.

Στις 12:30 ξεκίνησε διαδήλωση προς το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Φωνάχτηκαν συνθήματα, όπως «Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας», «Δόξα και τιμή στους εκτελεσμένους αγωνιστές», «Οι διακόσιοι της Καισαριανής δείχνουν το δρόμο της ανατροπής», «Κάτω η χούντα των χρεοκοπημένων, Εμπρός για μια κυβέρνηση των εργαζομένων».photo3 3-5-2014

Στη διαδήλωση και την εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 σύντροφοι και συναγωνιστές από πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Όλο το γεγονός αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και δεν ήταν λίγες οι φορές που εργαζόμενοι από το πεζοδρόμιο ή τα μπαλκόνια των σπιτιών χειροκρότησαν τους διαδηλωτές.

Στον χώρο του σκοπευτηρίου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιού, ακολούθησε το τραγούδι «επέσατε θύματα», ομιλία εκ μέρους της ΟΚΔΕ και τοποθετήσεις παρευρισκόμενων συντρόφων και συναγωνιστών. Η εκδήλωση έκλεισε τραγουδώντας με υψωμένες γροθιές τον ύμνο της Διεθνούς.

photo10 3-5-2014

Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε ελάχιστο φόρο τιμής στους 200 γίγαντες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία και για μια άλλη κοινωνία χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

Αθήνα 4-5-2014

 

 

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό από τη Διαδήλωση και την εκδήλωση μνήμης:

 

 

Συγκέντρωση και πορεία προς το σκοπευτήριο

Κατάθεση στεφανιού

Ομιλία

Ύμνος της Διεθνούς

photo11 3-5-2014