Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι

Φρίκη και αηδία προκάλεσαν οι φασιστικού τύπου κτηνωδίες των Λιμενικών στο Φαρμακονήσι τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου, που οδήγησαν στον πνιγμό 3 γυναίκες και 9 παιδιά, από τους 26 πρόσφυγες που επέβαιναν στη βάρκα (23 Αφγανοί, 3 Σύριοι).

«Το Λιμενικό δεν ήρθε για να μας βοηθήσει αλλά για να βυθίσει τη βάρκα και να μας πνίξει», κατήγγειλαν οι επιζώντες – και αυτό μαρτυρούν οι συγκλονιστικές περιγραφές τους: Οι Λιμενικοί, που πλησίασαν την βάρκα μόλις 100 μ. απ’ τις ελληνικές ακτές, πυροβολούσαν στον αέρα, απειλούσαν και επιχείρησαν με υψηλή ταχύτητα και ζιγκ–ζαγκ να ρυμουλκήσουν τη βάρκα προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό γυναίκες και παιδιά. Όταν οι πρόσφυγες που έπεσαν στη θάλασσα προσπάθησαν ν’ ανέβουν στο σκάφος του Λιμενικού, τους χτύπαγαν στα χέρια για να τους απωθήσουν. Όταν το σχοινί που ρυμουλκούσε τη βάρκα έσπασε από τις απότομες κινήσεις του σκάφους του Λιμενικού, χτύπησαν τη βάρκα για να τη βυθίσουν. Και όταν η βάρκα άρχισε να βυθίζεται με τους ανθρώπους μέσα, δεν τους έδωσαν σωσίβια, και χτύπησαν όσους προσπάθησαν να σώσουν τους άλλους που πνίγονταν.

Το Σάββατο 25/1, οι πρόσφυγες που επέζησαν έδωσαν συνέντευξη τύπου απέναντι απ’ τη Βουλή, και ακολούθησε πορεία στην Ομόνοια, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι, πρόσφυγες και νεολαίοι με κεντρικό σύνθημα «Το Φαρμακονήσι δεν ήταν τραγωδία – ήταν της κυβέρνησης δολοφονία!». Οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν αν δεν βρεθούν οι σοροί των ανθρώπων τους που πνίγηκαν και κάνουν έκκληση να τους δοθεί η δυνατότητα να θάψουν τους νεκρούς τους.

Ακολούθησε το γνωστό ρεσιτάλ υποκρισίας, παχυδερμισμού και στρουθοκαμηλισμού από τα πολιτικά επιτελεία της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, σ’ ένα ρατσιστικό παραλήρημα ανακάλυψε διεθνή και εγχώρια συνομωσία (η γνωστή απειλή της «αποσταθεροποίησης») και πρόσφερε απλόχερα την κάλυψή του στο Λιμενικό Σώμα! Ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε «σοκαρισμένος»! Οι «εταίροι» μας ζητούν από την Αθήνα να πραγματοποιήσει «ανεξάρτητη έρευνα». Και η υπόθεση κατέληξε σε μια ακόμα «επείγουσα προκαταρκτική εξέταση» από το Ναυτοδικείο Πειραιά.

Οι πνιγμοί των προσφύγων στο Φαρμακονήσι, δεν είναι ατύχημα. Είναι οργανωμένες δολοφονίες του ελληνικού κράτους και συνολικά της Ε.Ε.. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της ρατσιστικής, αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρώπης–Φρούριο του «Σένγκεν» και του «Δουβλίνου ΙΙ». Στο τείχος του Έβρου, στις περιπολίες της Frontex, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά τμήματα, γράφονται καθημερινά τέτοια δράματα με θύματα μετανάστες αδέρφια μας. Μόλις πριν 1 μήνα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σ’ ένα ρατσιστικό παραλήρημα, προέτρεπε σε τέτοιες δολοφονίες όταν μιλώντας σε αξιωματικούς δήλωνε πως στους μετανάστες «πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αγκαλιάσουμε τα αδέρφια μας τους μετανάστες και μαζί να παλέψουμε τον κοινό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τις αστικές κυβερνήσεις, το κεφάλαιο, ο ιμπεριαλισμός, η Ε.Ε. Για τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι, να παλέψουμε για την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Άσυλο για τους πρόσφυγες.

Κάτω η συγκυβέρνηση της καταστροφής.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ