Όχι στον “ξαφνικό θάνατο” της ΕΛΒΟ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ & ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

– ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΠ

– ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ Ή ΤΟΝ “ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ” ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

– ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

– ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

– ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 εκδικάζεται η αίτηση του ελληνικού δημοσίου για να τεθεί η ΕΛΒΟ στην ειδική εκκαθάριση του άρθρου 14Α του νόμου 3429/2005, πράγμα που σημαίνει ότι ο ειδικός εκκαθαριστής, ο εκλεκτός της συγκυβέρνησης, θα είναι ο απόλυτος άρχοντας για την ΕΛΒΟ. Θα την κλείσει, θα την τεμαχίσει, θα την πουλήσει ή ότι άλλο θέλει θα την κάνει και οι εργαζόμενοι επίσης θα είναι στο απόλυτο έλεός του, δηλαδή θα κινδυνεύουν έως και με απόλυση, χωρίς αποζημίωση, οι οποίοι μάλιστα είναι απλήρωτοι για περίπου 5 μήνες!

Η αχαρακτήριστη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το καταστροφικό -για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα- έργο της, αποφάσισε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της βάσει των Μνημονίων που έχει υπογράψει, οδηγώντας στον “ξαφνικό θάνατο” άλλους περίπου 360 εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και άλλη μια παραγωγική μονάδα – από τις ελάχιστες που έχουν μείνει στη χώρα μας.

ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

   Οι υστερίες της συγκυβέρνησης για τα ελλείμματα της ΕΛΒΟ και του δημοσίου, αλλά και τα παραμύθια τους, είτε για μέτρα/μεταρρυθμίσεις, είτε για το ότι θα λάβουν μέτρα προστασίας των υπό απόλυση δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανένα. Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις, το κλείσιμο ή ο “ξαφνικός θάνατος” εργοστασίων, επιχειρήσεων ή δομών/οργανισμών (ΕΡΤ, 52 ειδικότητες  εκπαιδευτικών σε ΕΠΑΛ, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.) σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις και σε καμία επίσης περίπτωση δε θα φέρουν ανάπτυξη, ούτε και θα βοηθήσουν στο ξεπέρασμα της κρίσης.  Αντίθετα, θα έχουν άμεσα τραγικές συνέπειες σε όλους μας, ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: (α) θα προστεθούν δεκάδες χιλιάδες για αρχή -εκατοντάδες στη συνέχεια-  άνεργοι στον ήδη πολύ μεγάλο αριθμό ανέργων στη χώρα μας (πλησιάζουν γοργά τα 2 εκ.), (β) θα οδηγήσουν σε κατάρρευση των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών ή υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, υποδομές, δήμοι κ.α.) που είναι θεμελιώδη για την ύπαρξη ανθρώπινης κοινωνίας και για το λόγο αυτό προστατεύονται ακόμα και από το Σύνταγμα και (γ) κατά συνέπεια όχι μόνο θα οξύνουν την οικονομική κρίση (περισσότερα λουκέτα, πολλαπλάσιες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία κ.α.), αλλά θα καταστρέψουν κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  ΑΓΩΝΑΣ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΜΕΧΡΙ  ΝΑ  ΠΕΣΕΙ  Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Μέσα από  Γενικές Συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, αλλά και σε γειτονιές, να προχωρήσουμε αποφασιστικά και δυναμικά. Με καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις ή άλλες μορφές κινητοποιήσεων και δράσεων να συντονιστούμε και να ενωθούμε, έως τη νίκη. Να εκκαθαρίσουμε-διώξουμε εκκαθαριστές μας. Να πάρουμε μια πρώτη ανάσα και να παλέψουμε για:

Καμία απόλυση – καμία «Διαθεσιμότητα» ή «Μετάταξη» – Δουλειά για όλους.

Όχι λουκέτα και «συγχωνεύσεις» οργανισμών/ υπηρεσιών, εργοστασίων. Δημόσιες υπηρεσίες, υγεία,  παιδεία, κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Κατάργηση όλων των μνημονίων, γιατί το μόνο που επιδιώκουν είναι η εξαθλίωση των εργαζομένων. Έξω από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και της Ε.Ε., γιατί το ευρώ σημαίνει μνημόνια και διάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών στους τραπεζίτες τοκογλύφους, γιατί η πληρωμή του χρέους δεν αφήνει κανέναν πόρο για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Εθνικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των βασικών τομέων της οικονομίας και των τραπεζών, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ