Καμία δίωξη στο συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλο – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Πέμπτη 23/1, 9 π.μ., δικαστήρια Ευελπίδων

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. εκτός από νέα μέτρα φτώχειας, φοροληστεία και κατάσχεση καταθέσεων και σπιτιών, ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων, ξήλωμα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, νέο κύμα απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, εγκαινιάζει και μια νέα περίοδο κατάργησης των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

Έτσι, με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στις 8/1, η κυβέρνηση απαγόρεψε την προγραμματισμένη συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στην Ε.Ε. και την κυβέρνηση στα Προπύλαια, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Όλο το κέντρο ήταν αστυνομοκρατούμενο από το πρωί της Τετάρτης από χιλιάδες αστυνομικούς και οποιοσδήποτε προσέγγιζε τα Προπύλαια την ώρα της συγκέντρωσης απωθούνταν βίαια ή συλλαμβάνονταν. Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής εκλεγμένος στην ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της «συμμετοχής σε απαγορευμένη πορεία» και «αντίσταση κατά της αρχής». Στην συγκέντρωση την επόμενη μέρα στα δικαστήρια, οι αλληλέγγυοι συνδικαλιστές και αγωνιστές απωθήθηκαν ξανά βίαια από τα ΜΑΤ.

Η άθλια συγκυβέρνηση της χρεοκοπίας και της διαφθοράς, όσο εξαθλιώνει και καταστρέφει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, μετατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας σε κόλαση, τόσο θα έχει ανάγκη από ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης βασισμένο στους μηχανισμούς καταστολής, στην τρομοκρατία, στη «θεωρία των δύο άκρων» για να παραμείνει γατζωμένη στην εξουσία. Ο εχθρός για τη λαομίσητη, χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι αγώνες των εργαζομένων, τα σωματεία, οι συνδικαλιστές, οι οργανώσεις, όλοι αυτοί που αντιστέκονται. Ο ίδιος ο Σαμαράς θεωρεί εχθρό αυτούς που ζητάνε «έξοδο από το ευρώ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» και μάλιστα μαζί με το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τροπολογία που ποινικοποιεί τη δράση «ενάντια σε αποφάσεις της Ε.Ε.»!

Ωστόσο, οι διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών, οι κατασκευασμένες κατηγορίες και οι καταδίκες, το ξύλο και τα χημικά στις διαδηλώσεις, οι απαγορεύσεις κ.α., όσο και αν προσπαθούν να μαντρώσουν το εργατικό κίνημα, δεν μπορούν να αποτρέψουν τις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται. Αυτή η επικίνδυνη κλίκα που μας κυβερνάει μπορεί και πρέπει ν’ ανατραπεί με αγώνες. Πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτό τον μνημονιακό φασισμό όσο πιο γρήγορα γίνεται και να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, μ’ ένα μαχητικό ταξικό μέτωπο της εργατικής τάξης και όλων των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών, με ένα κίνημα που θα επιβάλλει και θα κερδίζει στο δρόμο όλα όσα μας έχουν στερήσει.

– Καμία δίωξη του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου, άμεση απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών.

– Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα.

– Κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων, της Ε.Ε., του ευρώ και των απαγορεύσεων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ