Tετάρτη 8 ΓΕΝΑΡΗ, Προπύλαια 6 μμ, Διαδήλωση κατά της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. (Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε.)

ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

Της Ανεργίας, της Φτώχειας, του Ρατσισμού, της Καταστολής, του Πολέμου

ΚΑΤΩ Η ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με κοινούς αγώνες, για τη διάλυση της αντιδραστικής Ε.Ε. – ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ

1. Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. από 1/1/2014, αντίθετα με όσα λένε το καταστροφικό δίδυμο Σαμαρά– Βενιζέλου και οι παπαγάλοι τους στη συγκυβέρνηση και στα ΜΜΕξαπάτησης, δεν φέρνει τον «παράδεισο» στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους νέους, αλλά νέα δεινά. Παρά τα “success story” του Σαμαρά και της χουντικής κυβέρνησής του, που προκαλούν ακόμη και τα χλευαστικά σχόλια του ξένου τύπου («Ο κατά φαντασία θεραπευμένος», SPIEGEL), νέα μέτρα απίστευτης σκληρότητας στο εισόδημα, στα συστήματα υγείας, παιδείας, κοινωνικών ασφαλίσεων, στα δημοκρατικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και στις ατομικές ελευθερίες, ετοιμάζονται όπως φαίνεται από την ατζέντα της ελληνικής προεδρίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αυτή περιλαμβάνει:

– Ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των πολυεθνικών της Ε.Ε. με τη «συμπίεση και προσαρμογή» των μισθών και δικαιωμάτων στο επίπεδο των «ανταγωνιστών της Ε.Ε.», δηλαδή Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κ.λπ.!

– Ενίσχυση της «δημοσιονομικής και τραπεζικής ενοποίησης», που εκτός από βάρβαρη λιτότητα, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών σε όλη την Ευρώπη, επιβολή ευρωπαϊκής (γερμανικής) επιτροπείας σ’ όλες τις χώρες–μέλη της Ε.Ε., σημαίνει επιπλέον κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, πλειστηριασμούς σε όλα τα είδη ακινήτων κ.λπ.

– Παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε. με την ενίσχυση του λεγόμενου «αμυντικού δόγματος», για να αυξήσουν τις ιμπεριαλιστές επεμβάσεις για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, η περιοχή μας, είναι από τους κύριους στόχους αυτών των επεμβάσεων.

– Ενίσχυση της πολιτικής της «Ευρώπης Φρούριο» με μεγάλωμα της αντιμεταναστευτικής υστερίας, των στρατοπέδων, την ύψωση «τοίχων», τις «Λαμπεντούζες» και πάνω απ’ όλα τη δημιουργία ενός τερατώδους «Κράτους Έκτακτης Ανάγκης».

– Την επικύρωση της Διατλαντικής Εμπορικής Επενδυτικής Σχέσης (TTIP), ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ–Ε.Ε. Πρόκειται για Συνθήκη–Φρανκενστάιν για τα συμφέροντα των εργαζομένων και πρωτοφανούς υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών ΗΠΑ–Ε.Ε. Ανάμεσα σε άλλα εξωφρενικά, προβλέπει: δυνατότητα των πολυεθνικών να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητούν αποζημίωση σε περίπτωση απεργιών(!), περιβαλλοντικών μέτρων(!), αυξήσεων μισθών από το κράτος(!) κ.λπ.

2. Τα 4 χρόνια Μνημονίων των Ε.Ε.–ΔΝΤ και των αστικών κυβερνήσεων (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά–Βενιζέλου) έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε «Εδική Οικονομική Ζώνη» ή όπως λέει ο ξένος τύπος και ειδικά το περιοδικό SPIEGEL σε «Πακιστάν και Αφγανιστάν». Πράγματι, οι μνημονιακές πολιτικές έχουν εκτινάξει την ανεργία κοντά στα 2 εκ., έχουν καταβαραθρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 50% και το εισόδημα ακόμη περισσότερο, έχουν κλείσει χιλιάδες σχολεία, δεκάδες νοσοκομεία… και τα χειρότερα έρχονται, όπως το βιοτικό επίπεδο να κατρακυλάει στα επίπεδα της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και βαλτικών χωρών, κατασχέσεις καταθέσεων, πλειστηριασμούς κ.λπ. Η ακίνητη περιουσία των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών έχει μπει στο στόχαστρο (όπως προηγούμενα το εισόδημα) για να σωθούν οι τραπεζίτες και το σάπιο και χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα.

3. Η Ε.Ε./Ευρωζώνη είναι όργανο του μεγάλου κεφαλαίου και των καπιταλιστών, που λειτουργεί αποκλειστικά για τα συμφέροντά τους. Είναι μια ένωση ιμπεριαλιστική, που δημιουργήθηκε για να μπορεί να ανταγωνιστεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και σήμερα τις λεγόμενες αναδυόμενες δυνάμεις (Κίνα, Ινδία κ.λπ.) και επιπλέον να επεμβαίνει στρατιωτικά οπουδήποτε στον πλανήτη.

4. Αυτή την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του ρατσισμού, των επεμβάσεων και των πολέμων, που επιπλέον στηρίζει με όλα τα μέσα τη χουντική κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου, πρέπει να την καταστρέψουμε. Αυτή η Ε.Ε. ούτε αλλάζει, ούτε βελτιώνεται, ούτε μεταρρυθμίζεται. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, απλώς εξαπατούν τις εργαζόμενες και λαϊκές μάζες ή έχουν ενσωματωθεί στον ευρωπαϊκό αστισμό και στην καπιταλιστική Ε.Ε./Ευρωζώνη.

Η πάλη ενάντια στη συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ συνδέεται με την πάλη κατά της ελληνικής Προεδρίας και συνολικά κατά της Ε.Ε./Ευρωζώνης και του Ευρώ. Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε για:

 * Άμεση διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών

* Έξω από την Ε.Ε./Ευρωζώνη και το ζουρλομανδύα του Ευρώ

* Εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων–κλειδιών της οικονομίας, κάτω από εργατικό έλεγχο

* Κατάργηση των Μνημονίων και των μέτρων που ψήφισαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις

* Αύξηση μισθών και συντάξεων

* Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και παραχώρηση ασύλου σε πολιτικούς πρόσφυγες

* Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών, πολιτικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών

* Πάλη ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και στις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

 5. Μπορούμε και πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, τη βασική αιτία όλων των δεινών των εργαζομένων – και ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργατικών και λαϊκών μαζών, για μια σοσιαλιστική Ελλάδα. Μπορούμε και πρέπει μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών να διαλύσουμε αυτή την αντιδραστική/ιμπεριαλιστική Ε.Ε. – και στη θέση της να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη των Εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική.

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ